R7 2700 CS:GO'da düşük CPU kullanımı

Yavuz0

Hectopat
CS:GO'da oyun içindeyken işlemci bazlı bir oyun olmasına rağmen işlemci %15-%25 arasında seyrediyor. Galiba bundan dolayı da FPS ortalama 250 civarı. Ama bu sistemden kötü sitemlerin bile ortalama 400 FPS aldığını biliyorum. Neden işlemciyi az kullanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem özellikleri.
Ekran kartı: MSI RX 5700XT.
İşlemci: AMD Ryzen 2700.
Anakart: MSI B450M-A PRO Max.
RAM: 2x8 Corsair 3000 MHz.
Kasanın hava akımında problem yok.

CS.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlük değerin ne ? çoklu cpu kullanımı açık mı ? çözünürlük olarak 4:3 1280:960 dene ayarlar en düşükte olmalı 400 fps istiyorsan.

CS:GO'da oyun içindeyken işlemci bazlı bir oyun olmasına rağmen işlemci %15-%25 arasında seyrediyor. Galiba bundan dolayı da FPS ortalama 250 civarı. Ama bu sistemden kötü sitemlerin bile ortalama 400 FPS aldığını biliyorum. Neden işlemciyi az kullanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem özellikleri.
Ekran kartı: MSI RX 5700XT.
İşlemci: AMD Ryzen 2700.
Anakart: MSI B450M-A PRO Max.
RAM: 2x8 Corsair 3000 MHz.
Kasanın hava akımında problem yok.

Eki Görüntüle 603587

Zaten sistem yüksek FPS sağladığı için daha fazla yük altına girmek istemiyor. Eğer AMD denetim masasına girerseniz. Orada GPU için Max performans seçeneklerinin hepsini açın. GPU kullanımı artacağı için dolaylı yoldanda olsa CPU kullanımıda artacaktır. FPS'de bir tık üste çıkar.
Bir de görüntü ayarlarınızı paylaşabilir misiniz? Çözünürlüğü düşürmek oyun yükünü CPU'ya yüklemeye sebep olur. Bunuda denersiniz. Ama sizin FPS gibi bir derdiniz yok sistem zaten iyi.

Monitör kaç Hz? FPS sabitlemeyi deneyin 60Hz ise 400FPS ile 60FPS'nin bir farkı yok. Boşuna parçalar ısınmasın.

Görüntü olarak olmasa bile özellikle CS:GO gibi bir oyun için mouse tepkisi denen olay FPS ne kadar yüksek olursa mouse ile verdiğin tepki o kadar hasas oluyor. Zaten parçalar %20 kullanılıyor. Adamın derdi o değil.

Görüntü olarak olmasa bile özellikle CS:GO gibi bir oyun için mouse tepkisi denen olay FPS ne kadar yüksek olursa mouse ile verdiğin tepki o kadar hasas oluyor. Zaten parçalar %20 kullanılıyor. Adamın derdi o değil.

Ben hiçbir fark görmedim 60Hz monitörde en düşüğe aldım 150 civarlarındaydı sonra en yükseğe aldım 75 civarlarındaydı ama ikisi de aynıydı.

Görüntü olarak fark olmuyor zaten dediğin gibi. O yüzden hep sisteminizle monitör Hz'i arasındaki dengeyi sağlayın diyoruz. Bu dediğim biraz değişik anlatmasıda zor. Senin verdiğin tepkinin oyuna işlemesi gibi bir şey. İsmini şimdi hatırladım "input lag" deniyor buna.

Ben hiçbir fark görmedim 60Hz monitörde en düşüğe aldım 150 civarlarındaydı sonra en yükseğe aldım 75 civarlarındaydı ama ikisi de aynıydı.

Çözünürlük değerin ne ? çoklu cpu kullanımı açık mı ? çözünürlük olarak 4:3 1280:960 dene ayarlar en düşükte olmalı 400 fps istiyorsan.
Dediğin bütün ayarlar yapılmış durumda böyle.
Monitör kaç Hz? FPS sabitlemeyi deneyin 60Hz ise 400FPS ile 60FPS'nin bir farkı yok. Boşuna parçalar ısınmasın.
144 hz mönitör

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı