R7 2700X sistem açılmıyor

CEGOBA

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2020
Mesajlar
51
Servise gönderdiğim anakart MSI 370 Pro Carbon.
İşlemcim Ryzen 2700X.
PSU 850 Watt Rampage Full moduler.
Corsair Crystal 570X kasa var.

Geçen temizlik için bilgisayarı söktüm. Yeniden toparlayınca bilgisayar açılmadı. Bazı şeyler denedim olmadı. Güç düğmesine basınca hiçbir hareket olmadı. PSU'yu kısa devre yapınca harici bağladığım fanlar Thermaltake kontrolcü ile çalıştı fakat anakarta bağlı fanlar çalışmadı. Anakarta bağlı LED'ler çalışmadı. İşlemci fanı dönmüyor. Güç kaynağı çalışmıyor. Daha önce anakart kilitlenmiş USB hatası vermişti. BIOS sıfırlama yapmıştım çalışmıştı. Bunu üzerine anakart arızalıdır diye bugün servise gönderdim.

İdarelik olarak 2 M.2 SSD kulllandığımdan Vatan'dan ASUS TUF Gaming B450M-PRO II anakart aldım. Maalesef montajı yaptım ama bu anakarta da güç geliyor, anakart LED ışığı yanıyor fakat power tuşuna basınca açılmıyor. Kasanın anakarta bağlı olan LED ışıkları yanıyor. PSU sağlam görünüyor. Power tuşu açılmıyor, kısa devre yapmak için kırmam gerek. İki anakartın da arızalı olma ihtimalini zayıf görüyorum.
Sorun nedir acaba, önerisi olan arkadaşlar var mı?
Bir de 24 pin güç kablosunu fazla çıkarıp takmıştım 2 sene boyunca.
Acaba bunların pinin de arıza olması buna yol açar mı?
Teşekkürler.
Çocukla iki gündür kafayı kırdık.
Eğer anakart arızalı değilse sorun nedir ki? Anlayabilmiş değilim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, bende de aynı işlemciden vardı. Bozulmuştu, önce RAM hataları ile anakart bozuk sandım garantiye gönderdim, sağlam anakarta CPU slotu bozuk diye 120 120 toplam 240 TL para ödedim boşuna, meğer sorunlu olan işlemcimmiş. Anakart servisten son gelişinde işlemciyi taktık tüm fanlar çalışıyor erkrana görüntü gelmiyordu. Başka işlemci takın çalışırsa alacağım dedim Vatan'daki arkadaşlara, 3600 taktılar anında çalıştı PC. İşlemciyi servise gönderdim 1 hafta sonra sorunsuzdur diye geri geldi. Sattım tanışın birine, onda da çalışmadı, tekrar gönderdim servise ve para iadesi aldım bu sefer. Yani bu işlemleri deneme yanılma yapmadan bilemezsin. Önce farklı bir PSU dene, ardından olmazsa farklı anakart dene (ki bunu yapmışsın), yinemi çalışmadı RAM farklı dene ya da en önemlisi işlemci değiştir dene. Vatan Computer'den aldıysan parçaları biraz da muhabbetin varsa bu işlemlerde sana rahatça yardım ederler. Sağolsunlar ben onlar sayesinde buldum sorunu. Önce kendi aralarında yeni işlemci açıp denersek biz sorun yaşarız gibi konuştular sonra biri ya boşverin bizim işimiz bu teknik elemanız takın abi korkmayın bu kadar dedi, açtı sıfır 3600 ü ben de o ara dedim ki siz bana yardımcı oldunuz eğer çalışırsa işlemciyi alıyorum siz de sorun yaşamazsınız dedim. Sonuç 1 buçuk sene ardından paramı geri alıp 500 TL kâr ile işlemcimi upgrade ettim.
 
Dostum, bende de aynı işlemciden vardı. Bozulmuştu, önce RAM hataları ile anakart bozuk sandım garantiye gönderdim, sağlam anakarta CPU slotu bozuk diye 120 120 toplam 240 TL para ödedim boşuna, meğer sorunlu olan işlemcimmiş. Anakart servisten son gelişinde işlemciyi taktık tüm fanlar çalışıyor erkrana görüntü gelmiyordu. Başka işlemci takın çalışırsa alacağım dedim Vatan'daki arkadaşlara, 3600 taktılar anında çalıştı PC. İşlemciyi servise gönderdim 1 hafta sonra sorunsuzdur diye geri geldi. Sattım tanışın birine, onda da çalışmadı, tekrar gönderdim servise ve para iadesi aldım bu sefer. Yani bu işlemleri deneme yanılma yapmadan bilemezsin. Önce farklı bir PSU dene, ardından olmazsa farklı anakart dene (ki bunu yapmışsın), yinemi çalışmadı RAM farklı dene ya da en önemlisi işlemci değiştir dene. Vatan Computer'den aldıysan parçaları biraz da muhabbetin varsa bu işlemlerde sana rahatça yardım ederler. Sağ olsunlar ben onlar sayesinde buldum sorunu. Önce kendi aralarında yeni işlemci açıp denersek biz sorun yaşarız gibi konuştular sonra biri ya boş verin bizim işimiz bu teknik elemanız takın abi korkmayın bu kadar dedi, açtı sıfır 3600'ü ben de o ara dedim ki siz bana yardımcı oldunuz eğer çalışırsa işlemciyi alıyorum siz de sorun yaşamazsınız dedim. Sonuç 1 buçuk sene ardından paramı geri alıp 500 TL kâr ile işlemcimi upgrade ettim.

Senin sistem açılışına basınca fanlar çalışıyor muydu? Anakarta bağlı olanlar ve işlemci fanları?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı