R7 2700X sistemde mavi ekran hatası

harun acarr

Zeptopat
RAM
G.Skill 8x2 16 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung EVO 860 500 GB
Ekran kartı
ASUS RX 580 8 GB
Anakart
B450 Aorus Pro
İşlemci
Ryzen 7 2700X
Sistemde bir süredir mavi ekran hatası alıyorum yalnızca oyunlara girerken minidump dosyalarını yükledim. Bakarsanız sevinirim Google Drive: Sign-in

2.png

860 EVO 7400/10200 MB/sn okuma yazma hızı nasıl oluyor?

SSD'yi servise verdim demiştiniz o yüzden pek düşünmemiştim. Sokette de sorun olduğunu söylemiştiniz. Bu durumda anakart geriye kalan tek parça.

Teşekkür ederim yardımın için.

860 EVO 7400/10200 MB/sn okuma yazma hızı nasıl oluyor?

SSD ayarlarından ayarlayabiliyorsun onu ben de şaşırmıştım ilk gördüğümde ama teknik olarak bilmiyorum SSD her zaman okuma yazmaya hazır durumda tutuyorum.

SSD'yi servise verdim demiştiniz o yüzden pek düşünmemiştim. Sokette de sorun olduğunu söylemiştiniz. Bu durumda anakart geriye kalan tek parça.

Hocam merhaba rahatsız ediyorum ama yeni bir durumla karşılaştım belki bir fikir oluşabilir diye yazayım dedim. Just Cause 3 indiriyordum Steam üzerinden 40 GB'a kadar normal indirdi 40'dan sonra her 1GB'da durdurma yaptı ve Google da dahil her şeyi kısa süre dondurdu bu durdurmalarda her 1GB da başlattım sonra oyun 1MB kaldığında bilgisayar resetledi mavi ekran verip ve C diski onarma denetleme gibi bir işlem yaptı. Bilgisayar açıldığında fiilen Just Cause silinmiş gözüküp sıfırdan başlattı ama C içinde dosyaları tamamen duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O ayarı nereden yaptıysan bir kapat istersen.

Kapatıp da denedim ama daha kötü oldu bu ayar ilk kapalıydı zaten daha kötüydü şimdi daha iyi kapalı iken Google bile çalıştırınca mavi ekran alıyorum hatta sorun hala devam ediyor. Ayarlarda altta gösterdiğim ayarlar alttan 3 tanesi Google bile çalıştırtmıyor Google açar açmaz mavi ekran hatası alıyorum bilgisayar geri yükleme yapıyor kendi kendine. Yarın servise tekrar göndereceğim büyük ihtimal

Dosya Ekleri

• 4.png
    4.png
    185,5 KB · Görüntüleme: 21
Kapatıp da denedim ama daha kötü oldu bu ayar ilk kapalıydı zaten daha kötüydü şimdi daha iyi kapalı iken Google bile çalıştırınca mavi ekran alıyorum hatta sorun hala devam ediyor. Ayarlarda altta gösterdiğim ayarlar alttan 3 tanesi Google bile çalıştırtmıyor Google açar açmaz mavi ekran hatası alıyorum bilgisayar geri yükleme yapıyor kendi kendine. Yarın servise tekrar göndereceğim büyük ihtimal

Standart moda alıp Rapid status kapatıp tekrar performans benchmark yapar mısın?
Mavi ekran sayısı bu ayara göre artıp azalıyorsa hala SSD'de bir sorun olabilir. Eğer mümkünse SATA güç ve data kablosunu değiştirin ve anakart üzerinde başka bir SATA portuna takın.

Bir de Windows kaynaklı bir sorun olmadığından emin olmak için DISM rehber uygulayın.

Standart moda alıp Rapid status kapatıp tekrar performans benchmark yapar mısın?
Mavi ekran sayısı bu ayara göre artıp azalıyorsa hala SSD'de bir sorun olabilir. Eğer mümkünse SATA güç ve data kablosunu değiştirin ve anakart üzerinde başka bir SATA portuna takın.

Bir de Windows kaynaklı bir sorun olmadığından emin olmak için DISM rehber uygulayın.

SATA, data kablosu mu doğru anladıysam eğer SSD kablolarından bahsediyorsan, kardeşim M.2 kullanıyorum direkt anakart da slot da takılı SSD. DISM rehber yaptım zaten sorun Windows kaynaklı değil 5'den fazla format attım portun 1.de çalışmıyor büyük olan portta çalışıyor SSD ilk aldığımda da büyük portta idi son 1 aydır bu sıkıntı olmaya başladı.

Son düzenleme:
860 EVO kullanmıyor musun sen? SATA SSD değil mi?
Pardon SATA M.2 modeli de varmış.

Aynen kardeşim M.2 modeli de var karıştırılabiliyor. Sorunu 20'den fazla kişi inceledi formlardaki her şeyi denedim sorun çözülmüyor daha önce bir kişininde başına gelmiş 980 Pro ile aynı sorunlar varmış bir portta çalışırken diğerinde gözükmüyormuş mavi ekran hatası ile servise göndermiş okuma yazma testi atıp geri göndermişler düzelmemiş okuma yazma testi temiz çıkıyor standart modda mavi ekran hataları arttı bu arada. Büyük ihtimal detaylı bir rapor yazıp geri göndereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba rahatsız ediyorum ama yeni bir durumla karşılaştım belki bir fikir oluşabilir diye yazayım dedim. Just Cause 3 indiriyordum Steam üzerinden 40 GB'a kadar normal indirdi 40'dan sonra her 1GB'da durdurma yaptı ve Google da dahil her şeyi kısa süre dondurdu bu durdurmalarda her 1GB da başlattım sonra oyun 1MB kaldığında bilgisayar resetledi mavi ekran verip ve C diski onarma denetleme gibi bir işlem yaptı. Bilgisayar açıldığında fiilen Just Cause silinmiş gözüküp sıfırdan başlattı ama C içinde dosyaları tamamen duruyor.

Diskte ya da anakartta bir sorun var gibi ama emin olamıyorum vallahi ne yalan söyleyeyim. Testlerinizin sonuçlarını gözlemlemek adına bekliyor olacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı