R7 2700X ve GTX 1060 Darboğaz

kampola

Decapat
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
7
Yeni bir sistem topladım fakat MSI 1060 6 GB Gaming X ekran kartım PUBG low ayarlarda %50 civarı kullanılıyor, oyun ayarlarını arttırdıkça kullanım da artıyor tabii ki ama ultra ayarlarda bile 80 civarı geziyor. Ekran kartı driverlarını son sürüme güncelledim. Sorunum acaba sizce nedir ?


Sistem:

Anakart MSI X470 Gaming Plus
İşlemci AMD Ryzen 7 2700X
RAM 2x ADATA XPG SPECTIRIX D41 8GB 3000Mhz CL16 (16GB)
Power Corsair VS650
Ekran kartı MSI GTX 1060 6GB Gaming X

Sıcaklık oyun içi 60 civarı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arka planda işlemciyi yoran uygulamalar olabilir. Bir de geniş kapsamlı virüs taraması yapın. İşlemciyi sömüren virüsler günümüzde de fazlasıyla aktif.
 
(Ezber yorum.) O işlemci ile aynı anda çift canlı yayın açar ve o sırada oyununu oynarsın.

Arkadaşın işlemcisi GTX 1060 ile kullanım yüzdesi %80’ i bulabiliyorsa demek ki ortada bir sorun var ve genelde akla gelen ilk şey virüs veya arka plan uygulamaları oluyor. Ben virüs diye düşünüyorum. Arka plan uygulamaları biraz çerez kaçar bu işlemciye burda haklısınız.
 
Darboğaz değil. Sorun ekran kartında. Ekran kartının %80 kullanılması ultra ayarlarda bir sorundur. Sürücünü en güncel versiyona getir. Düzelmez ise eski sürücülerden en stabil olan versiyonu yükle. Temiz kurulum ile yaparsan daha iyi olur.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı