R7 360 sistem oyunlarda kasma sorunu

Andre Linoge

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bi sistem topladım şöyle.

• Win 10
  • Msi H110M Pro VD
  • 12 GB RA 2400 GSkill
  • R7 360 Msi
  • i3 6100

Oyunlarda değişik bir kasma var mesela Fallout 4'te dış mekanlarda yağ gibi akıyor hiç sorun yok fakat kapalı ortama girdiğinde belli noktalarda mesela mekan ışıklarının değiştiği belli yerlerde kasma oluyor. Karanlık bi yere geldiğimde kasma geçiyor.
Buna GTA 5'te de rastladım. Dış mekanda yağ gibi fakat metroya girdim yine belli bir yerde aynı tür bir kasma oluyor.

Acaba virüs programı mı etkiliyor diye format attım ve hiçbir şey kurmadan direk oyunu test ettim yine aynı.

Not : Oyunda en düşük ayarlara getirdiğimde de bu kasma mevcut.
Ayrıca ekran kartı sürücüleri güncel.

Bir fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS değerleriniz nedir kasma olduğu anlarda? Hangi ayarlarda oynadığınıza göre değişir bu. Ultra ayarlarda oynamanız biraz zor R7 360 kartı ile. Ayarlarını bir tık düşürerek deneyin bence. FPS değerlerinizi anlık görmek için MSI afterburner kullanın. 30'un altına düşüyorsa FPS değeriniz, ayarlarınızı çok az aşağı çekmeniz gerekmekte demektir. MSI Afterburner ile oyunda ekran kartı sıcaklığı ve kullanımını öğrenme

Aynı ekran kartı bende de var, kasma dediğin yırtılmalar falan mı yoksa FPS düşmesinden kaynaklanan kasma mı. Çünkü kapalı ortamlarda daha az doku olduğu için ekran kartı çok daha rahat çalışacak ve daha akıcı gelecek kare sayısı fakat monitör eski ise benim ki gibi oyunun içinde Vsync ayarı kapalıysa monitörün yetişemeyeceği için yırtılma olacaktır. Kesin budur demiyorum fakat bundan da kaynaklanıyor olabilir çünkü açık alanda kasmayan oyun kapalı alanda kasması FPS olarak mantıksız geldi.

FPS değerleriniz nedir kasma olduğu anlarda? Hangi ayarlarda oynadığınıza göre değişir bu. Ultra ayarlarda oynamanız biraz zor R7 360 kartı ile. Ayarlarını bir tık düşürerek deneyin bence. FPS değerlerinizi anlık görmek için MSI afterburner kullanın. 30'un altına düşüyorsa FPS değeriniz, ayarlarınızı çok az aşağı çekmeniz gerekmekte demektir. MSI Afterburner ile oyunda ekran kartı sıcaklığı ve kullanımını öğrenme

Arkadaş açıklamış :)

Aynı ekran kartı bende de var, kasma dediğin yırtılmalar falan mı yoksa FPS düşmesinden kaynaklanan kasma mı. Çünkü kapalı ortamlarda daha az doku olduğu için ekran kartı çok daha rahat çalışacak ve daha akıcı gelecek kare sayısı fakat monitör eski ise benim ki gibi oyunun içinde Vsync ayarı kapalıysa monitörün yetişemeyeceği için yırtılma olacaktır. Kesin budur demiyorum fakat bundan da kaynaklanıyor olabilir çünkü açık alanda kasmayan oyun kapalı alanda kasması FPS olarak mantıksız geldi.

Arkadaş açıklamış :)

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Site Türkçe kurallarına uymadım diye 24 saat cezalandırdı. :)

Problem sizin dediğiniz gibiymiş. Fallout 4'te Vsync ayarı olmadığından kapatamıyordum fakat kapatmanın farklı yolları varmış. Evet kapattığımda kasılmalar gitti fakat bu sefer yırtılma oluyor ekranda. Sanırım kullandığım monitörle alakalı. "5Ms 60 hz Philips 241E" Monitörün var.

Şimdi sorum şu olacak. Yırtılmaları Vsync açmak dışında engellemenin bir yolu var mı? Vsync açıkken neden bazı oyunlarda kasma yapıyor. Ekran kartı yetersizliğinden mi?

Bu arada bahsettiğim kasılmayı kaydedip youtube'a gönderdim buradan izleyebilirsiniz..

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen öyle.. gönderdiğim videodaki gibi ama bu gta da çok çok nadir denk geliyor onu fark ettim.
Dying light Fallout 4 gibi oyunlarda ise kapalı mekanlarda oluyor dış mekanlarda bu kasıma olmuyor.
Vysnc açtıktan sonra en düşük ayarlarda da aynı şey oluyor mu ?
Birde oyundayken görev yöneticisini açıp İşlemci,Ram,Disk sekmelerin de tek tek resimleyip eklermisin ve AIDA64 programını indirip sıcaklık değerlerinin resmini atarsan daha verimli olabiliriz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı