R7 370 2 GB ekran kartı downclock

iTopcu

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım (R7 370 2 GB) gereğinden fazla ısınıyor ve bu yüzden birkaç kez soğuk lehim oldu. Bir keresinde reballing yaptırdım ve sadece 10 gün dayandı. Dün son kez bir oyun oynayayım diye çakmakla ısıtıp bi' yarım saat oyun oynadım sonra baktım ki kart 103 dereceyi görmüş. Aradan bir gün geçti kart hala çalışıyor bir termal macun sipariş ettim. Bir de downclock yaparsam ve kart ısınmazsa belki ömrü uzanır diye düşünüyorum. Downclock hakkında yardımcı olabilecek birisi var mı? Şu anki değerlerim ekteki fotoğrafta var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_16.png
    Screenshot_16.png
    202,5 KB · Görüntüleme: 46
Ekran kartım (R7 370 2 GB) gereğinden fazla ısınıyor ve bu yüzden birkaç kez soğuk lehim oldu. Bir keresinde reballing yaptırdım ve sadece 10 gün dayandı. Dün son kez bir oyun oynayayım diye çakmakla ısıtıp bi' yarım saat oyun oynadım sonra baktım ki kart 103 dereceyi görmüş. Aradan bir gün geçti kart hala çalışıyor bir termal macun sipariş ettim. Bir de downclock yaparsam ve kart ısınmazsa belki ömrü uzanır diye düşünüyorum. Downclock hakkında yardımcı olabilecek birisi var mı? Şu anki değerlerim ekteki fotoğrafta var.

Power limiti ve Core clocku kısın yavaş yavaş. Ama pek fayda etmeyecektir. Soğutucu bloğun chipsete temas ettiği kısımda aşınma vs. varsa veya termal macun uygun değilse bu sorunlar her türlü meydana gelir. Bi kontrol ediniz.

Downclock değilde power limit yapın.
Şimdi deniyorum teşekkürler.
MSI Afterburner üzerinden fan ayarlaması yaptım ve maksimum 78 gördü. Şuanda üzerindeki macun da kuru. Termal macun sipariş ettim onunla beraber daha da soğuyacaktır. Downclock ya da powerlimite gerek kalmadı teşekkürler yardımınız için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı