YKS çalışmasında nasıl ilerlenmeli?

Dr. Who

Hectopat
Hocamlar merhaba.
Sınava eşit ağırlıktan hazırlanıyorum. Şu ana kadar neler yaptığımı anlatmak istiyorum ama kendimi çok eksik hissediyorum.

Matematikte bıyıklı Matematik'in 55 günlük kampının 17. günündeyim. Fakat bazı konuları (basit eşitsizlikler, birinci dereceden iki bilinmeyenli denklemler gibi) anlamakta zorlanıyorum. Rasyonel sayılar gibi temel konuları anlıyorum ama diğerleri ağır geliyor. Normalde matematiğim hiç yok; lisede doğru düzgün matematik görmedim. Bu yüzden anlamamam normal mi, merak ediyorum.

Coğrafyada coğrafyanın kodları 39 günlük kampında 24. güne geçmek üzereyim.

Dil bilgisinde ise benim hocam – kadir gümüş'ün 45 videoluk kampında ses bilgisi bitti, yazım kuralları bitmek üzere.

Tarihe normalde çalışmıyordum, en sona bırakırım diyordum. Şimdi yine benim Hocam'ın 22 videoluk kampına başladım; 2. güne geçeceğim, bazı yerleri atlayarak ve not alarak ilerlemeyi düşünüyorum. Tarihim çok kötü değil.

Kimyada benim hocam – görkem şahin'den 1. üniteyi bitirdim, 2. ünitede periyodik sistem konusuna kadar geldim. Burada tıkandım ve anlayamadım. Buradan sonra hangi konulara çalışmam gerektiğini bilmiyorum.

Bunların dışında her gün en az 40 paragraf sorusu veya paragraf denemesi çözüyorum. Haftada bir sosyal bilimler branş denemesi ve her pazar genel deneme oluyorum. Şu ana kadar bu şekilde ilerledim.

Deneme olduğum yerdeki hoca bana bir program hazırladı ama içine AYT matematik, AYT edebiyat ve geometri de eklemiş. Matematiğim olmadığını söyledim ama yine de AYT matematik koymuş. Geometri yapabilir miyim bilmiyorum. Edebiyata şu an başlanması gerekiyor mu, nasıl bir yol izlemeliyim emin değilim.

Bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim.

edebiyata bazıları sona bırakıyor bazıları önceden bitiriyor benim gibi eğer önceden bitirirsen kafan rahat oluyor sürekli haftalık tekrarla fln diri tutabilirsin

ayt matematik için biraz daha ilerlemen senin için daha iyi olacaktır ilk 12 konu üstüne bide fonksiyon küme ile geçmelisin tavsiyem zaman varsa bi fonksiyon fasikülünü ye bitir baya işine yarar normalde tyt matematiği tamamen bitir derim ama sanki zaman daralmış gibi

Edebiyata bazıları sona bırakıyor bazıları önceden bitiriyor benim gibi eğer önceden bitirirsen kafan rahat oluyor sürekli haftalık tekrarla falan diri tutabilirsin.
Hocam mesela tekrar nasıl yapacağımı da bilmiyorum.

AYT matematik için biraz daha ilerlemen senin için daha iyi olacaktır ilk 12 konu üstüne bir de fonksiyon küme ile geçmelisin tavsiyem zaman varsa bir fonksiyon fasikülünü ye bitir bayağı işine yarar normalde TYT matematiği tamamen bitir derim ama sanki zaman daralmış gibi.
Hocam bende dedim hani matematiğim yok zaten yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum zorlanıyorum yapamıyorum bazen hiç bana gidip de AYT matematik başla demesi ne kadar doğru bilmiyorum.

böyle edebiyattan bi konuyu bitirdin mesela divan edebiyatını bitirdin tanzimat edebiyatına geçeceğin zaman bi 15dk yarım saat fln divan edebiyatına göz gezdir zaten göz aşinalığı oluyor belli bi süreden sonra

bunu günlük yapsanda olur ben tamamım dediğin zaman haftalık yapsanda olur tavsiyem limitin el kitabı var çok işe yarıyor kadir gümüşten sonra üstüne limitin el kitabı güzel gidiyor soru çözermisin bilmiyorum ben çözmedim şahsen çok fazla, hatta yok denecek kadar az sadece sürekli tekrar ettim

Hocam mesela tekrar nasıl yapacağımı da bilmiyorum.

Hocam bende dedim hani matematiğim yok zaten yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum zorlanıyorum yapamıyorum bazen hiç bana gidip de AYT matematik başla demesi ne kadar doğru bilmi
öyle olmaması lazım aslında çünkü sen zaten matematikte zorlanıyorsun bide üstüne gidip ayt matematik çalışırsan temelli soğursun derstende sınavdanda

Son düzenleme:
Böyle edebiyattan bir konuyu bitirdin mesela divan edebiyatını bitirdin tanzimat edebiyatına geçeceğin zaman bir 15dk yarım saat falan divan edebiyatı'na göz gezdir zaten göz aşinalığı oluyor belli bir süreden sonra.

Bunu günlük yapsanda olur ben tamamım dediğin zaman haftalık yapsanda olur tavsiyem limitin el kitabı var çok işe yarıyor kadir gümüşten sonra üstüne limitin el kitabı güzel gidiyor soru çözer misin bilmiyorum ben çözmedim şahsen çok fazla, hatta yok denecek kadar az sadece sürekli tekrar ettim.
Edebiyatta yazılı bir kaynağım yok daha ama sanırım kadir gümüşten ilerleyeceğim sadece elimde 345'in edebiyat soru bankası var şu an yani diyorsunuz ki diğer konuya geçmeden önce diğerine bir göz gezdir sonra da atıyorum 1. ünite bitti hafta hafta tekrar et anladım yanlış anlamadıysam.

evet doğru buradaki amaç sürekli bilgiyi taze tutmak dediğim gibi zaten belli bir müddet sonra göz aşinalığı oluyor.Bu kadir gümüşün derece kampı var 33 günlük o güzel ilerlerseniz

ha bide benim kullandığım bir site vardı wordwall adında orada güzel çalışmalar var edebiyat ile alakalı hafıza kartları fln var orada güzel iş görüyordu.

Evet doğru buradaki amaç sürekli bilgiyi taze tutmak dediğim gibi zaten belli bir müddet sonra göz aşinalığı oluyor. Bu kadir gümüşün derece kampı var 33 günlük o güzel ilerlerseniz.

Ha bir de benim kullandığım bir site vardı wordwall adında orada güzel çalışmalar var edebiyat ile alakalı hafıza kartları falan var orada güzel iş görüyordu.
Anladım hocam teşekkürler peki geldiğim noktada neler söyleyebilirsiniz.

geldiğiniz nokta hakkında,hiçbirşey için geç değil canınızı sıkmayın azmeden başarır bunu söyleyebilirim bide türkçeniz nasıl ona göre bişey diyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı