R7 370 4 GB ve i5 6500 Assassin's Creed Valhalla fazla kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

gokaydemiir02

Hectopat
Herkese merhabalar. Geçtiğimiz günlerde Assassin's Creed Valhalla aldım. Oyunu indirdim ve açtım. Oyunun giriş ekranı animasyonu (Press any key ibaresini çıkartan animasyon) tahminimce 0.25 FPS falan görüntülendi. Oyunun herhangi bir tuşa basın bölümünden menüye attığı yere kadarki kısım yaklaşık 35 dakika sürdü, menüye attığında ise aşırı yavaşlıktan fareyi götürdüğüm seçenekleri seçemedim bile. Görev yöneticisinden baktığımda CPU kullanımının %85'e yakınını oyunun kullandığını gördüm. Sistemimin düşük bir sistem olduğunun farkındayım ancak YouTube'da izlediğim bir videoda R7 360 ile %50 render scale'da 30 FPS'e yakın performans alınabildiğini gördüm. İşlemcim de oyunun istediği minimum sistem gereksinimlerini yeterince karşılıyor diye düşündüm alırken. Sizce bu durum başka bir şeyle alakalı olabilir mi? Yoksa ben yeni bir sisteme sahip olana kadar bu oyunu bekleteyim mi?

• Anakart: MSI Z170A GAMING M3.
  • İşlemci: Intel Core i5 6500.
  • Ekran kartı: ASUS R7 370 4 GB.
  • Depolama: 7200 RPM 1 TB hard disk.

GTX 1650 kullanıyorum Low ayarlarda bile takılmalar çok oluyor Cyberpunk da bu kadar sıkıntı yaşamadım render scale düşürmeyi deneyebilirsin.

GTX 1650 kullanıyorum Low ayarlarda bile takılmalar çok oluyor Cyberpunk da bu kadar sıkıntı yaşamadım render scale düşürmeyi deneyebilirsin.
Açılırsa düşüreceğim ama hayırlısı bakalım:) Teşekkürler.
Normal yeni nesil oyunları çalıştırabilecek bir sistem değil RAM'iniz 8 GB ise takılmalar ondan olur bir de en yakın zamanda SSD alın.
RAM'im 16 GB. SSD almayı da düşünüyorum bakalım. Umarım...

Az önce bir şey fark ettim. Oyunun ayarlar kısmına zar zor da olsa ulaştıktan sonra ayaralar kısmına geldim. Orada oyunun GPU olarak "Microsoft Basic Render Driver" diye bir grafik kartı gördüğünü farkettim. Yani sanırım oyun ekran kartımı algılamıyor. Bununla ilgili ne yapabilirim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı