Merhabalar ASUS R7 370 ROG STRIX 4 GB ekran kartım var ve oyunlara girince çoğu oyunda 80 dereceye yaklaşıyor. Hatta V-Sync açık olsa bile ben bu durumu Power Supply ile bağdaştırsam da tanıdıklarım termal macun diyor. Termal macun 1 ay önce sürüldü ve öyle düz 5 10 TL'lik idarelik bir macundu aç bitir Çin Mali olanlardandı o zaman sıcaklıkları pek hatırlamıyorum ama bir ara düştü. Sonra yine çıktı sanırım Power çok kötü elimdeki ama oynamadığım oyun yok. İşlemci i5 3330 ısınma falan yok oyunlarda maks 65 derece civarında. 8 GB DDR3 RAM var. Onlardan yana da bir sorun yok. Bir oyunlarda tearing falan oluyor veya uzaktaki dokularda render sorunu oluyor ufaktan onun dışında sorunum yok. Bir de eklemek istiyorum hiç ekran kartına 30 40 TL'lik macun sürmedim. Macunu 1 yıl önce 2.el letgodan almıştım alırken de aldığım kişi macun sürdüğünü söylemişti ve bana kendi pcsinde attığı değerlerde CS:GO Full ayarlar FPS kilidi yokken 71 derecede çalışıyordu. WhatsApp da görüntülü şekilde gördüm kartı çalışırken çeşitli oyunlarda da aynı maks 70 derece civarında çalışıyor. Nette de öyle olması gerektiği yazıyor ama ben anlamadım. Power elimdeki 12v kanalından 10a veriyor tamam ama herkes Power'la alay ediyorken ben şunu anlamıyorum. Ta ne zamandır bu Power var elimde ekran kartı sıcaklığından başka bir sorunum olmadı. Başka bir Power ile de deneyemiyorum dostlarım. Yakın çevremden rica etsem de kabul görmedim, yeni bir Power da şu aralar alamam yeni bir monitör aldım en az 3-4 ay böyle bir masrafa giremem. Ne koku geldi Power'dan ne oyunlarda donma oldu, hiçbir şey olmadı bugüne kadar. Sorun nerede, neden ısınıyor bu kart? Tamam kasamda bir egzoz fanı var onun haricinde fan yok ama neden işlemci ısınmıyor da ekran kartı ısınıyor? Anlamadım. Gerekirse kasanın görüntüsünü de atarım kasa açık veya kapalı yine oyunlarda ısınma devam ediyor. Girmeden boşta iken maks 45 derece girince en az 75 oluyor. PUBG Mobile hariç. O da emülator olduğu için sanırım. LoL de ise 65 derece falan maks ayarlarda, ayrıca oyunlardan sonra kart sıcaklığı 50 falan da olsa kasa açıkken yanına ekran kartının yaklaşınca çip tarafı gayet sıcak gözüküyor. Dokunmuyorum statik elektrik olur diye ama sıcak olduğu gayet belli.
Çeşitli yabancı forumlara baktım PSU ile GPU sıcaklığının ilişkisi yok diyorlar. Var mı yok mu? Ayrıca sorduğum soruları da cidden hiçbir şekilde çözemedim termal macun mudur bu sorunun çözümü?