R7 370 Ekran Kartı Kırmızı Çizgiler

RangeHero

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda ASUS R7 370 4 GB ekran kartını kullanıyordum, bir anda bu sorunu yaşamaya başladım bilgisayar açılmıyor ve kırmızı çizgiler karşılıyor.
Ekran kartının garantisi de bitti.
Anakarttan görüntü alabiliyorum, bilgisayar sorunsuz açılıyor.
Sorun ne olabilir lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun ekran kartında hocam. Çok zorlanmaya gerek yok. Çizgiler çok kalın geldi normalde biraz daha ince olduklarında ekran kartı belleğinden dolayı diyorduk büyük ihtimalle aynı hata ekran kartı belleğinden dolayı oluyor.
Garantisi olmadığı için kart çöp olmuş durumda. Tamiri yapılabilir ama 1 ay sonra belki 1 yıl sonra tekrar bozulur. Yapılacak yeri çok iyi seçmen gerekir vb. vb. Çektiğin tasaya değmez. Yeni ekran kartı almaya bakman gerekiyor.

Bilgisayarımda ASUS R7 370 4 GB ekran kartını kullanıyordum, bir anda bu sorunu yaşamaya başladım bilgisayar açılmıyor ve kırmızı çizgiler karşılıyor.

Eki Görüntüle 460813
O ekran kartının üstüne bir soğuk su iç. Çözüm basit yeni ekran kartı almak.

Tamiri nasıl oluyor acaba bu tarz sorunlarla ilgilenen firmalar varmı bildiğiniz?
Emin olmamakla birlikte büyük ihtimalle kartınızın sorunu belleklerinde. GPU çekirdeğinin etrafına dizili olmuş bir sıra bellek göreceksiniz. Onlardan tekinde bir arıza var bundan dolayı oluyor. Onun değişimi ile bu düzelebilir ama 2 ay sonra tekrar bozulması bile mümkün.

Eki Görüntüle 460813
Geçmiş olsun. Ekran kartı değişimi şart. Alın bir Nvidia GTX 1660. 10 yıl hüsrana uğratmaz.

IMG_20191117_232939.jpg

Bilgisayara format attım ve ekran kartını takıp çalıştırdım,açılış gene aynı kırmızı çizgiler oldu fakat bilgisayar açıldı,sanırım driverlar kurulu olmadığı için çalıştı. Durum böyle,varmıdır bi ümit kurtulabilirmi? :(
Edit: Usb takıldığında gelen sesten geldi durduk yere sanırım ekran kartı aktif hale geçti,aygıt yöneticisindede gözükmüyordu çünkü ekran kartının ismi, ve şuan görüntü gene gitti. Sanırım olursa tamir,olmazsa yeni ekran kartı almanın zamanı geldi.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 460843

Bilgisayara format attım ve ekran kartını takıp çalıştırdım,açılış gene aynı kırmızı çizgiler oldu fakat bilgisayar açıldı,sanırım driverlar kurulu olmadığı için çalıştı. Durum böyle,varmıdır bi ümit kurtulabilirmi? :(
Edit: Usb takıldığında gelen sesten geldi durduk yere sanırım ekran kartı aktif hale geçti,aygıt yöneticisindede gözükmüyordu çünkü ekran kartının ismi, ve şuan görüntü gene gitti. Sanırım olursa tamir,olmazsa yeni ekran kartı almanın zamanı geldi.
Windows kendisi sürücü kurmuş arka planda, ekran kartınızın besleme üniteleri veya GPU çekirdeği altında ki lehim soğuk lehime düşmüş, besleme ünitesi hatasi genelde kart güç çekmeye başladı an besleme yetersizliğinden dolayı kendini kapatıyor. İşin lafın kısası kart mefta.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı