R7 370 i5 6500 Sistem yükseltme önerisi

Defkhammet

Hectopat
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. 4 yıl önce toplamış olduğum sistemimi yükseltmeye karar verdim. Ama nereden başlamam gerek tam karar veremedim. Öncelikle sistemimin neden eksik geldiğinden bahsedeyim CoD Warzone indirdim geçenlerde ve hüsran. Her oyunu orta ayarlarda 60 FPS açabildiğim sistemim resmen ağlıyordu en düşük hatta 800×600'de bile 30FPS+ droplarla karşılaştım bu konu ile ilgili çok araştırma yaptım, konu oluşturdum ve en sonunda bir adet daha 8 GB RAM almaya karar verdim. Bu sistemimi bayağı bir rahatlattı şu an ortanın bir iki tık altı ayarlarda 45-55 arası FPS alıyorum ama yetersiz. Bir miktar para biriktirdim biraz daha biriktireceğim. Ama neyi yükseltmem ya da bilgisayara ne almam konusunda kararsızım. Sizden ricam bu konuda bana yardımcı olmanız şimdiden her birinize teşekkür ederim.
ASUS B150M PRO GAMING anakart.
MSI R7 370 2G 256Bit 2 GB ekran kartı.
i5 6500 3.2GHz işlemci.
Ripjaws 8×2 2400MHz RAM.
WD Blue 7200 RPM 64MB harddisk.
Sistemimde SSD bulunmamaktadır.
SSD al diyecek olan arkadaşlar M.2 mi almalıyım SATA3 mü? En az 4-5 yıl götürmeli beni.
Adata XPG SPECTRIX S40G RGB 512 GB M.2 SSD 3500/2400 MBs | Trendyol bunu almayı düşünüyorum M.2 olarak ama SSD alırsam diğerleri sona kalır. SSD çok gerekli değilse lütfen söyleyin. Şimdiden her birinize teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. 4 yıl önce toplamış olduğum sistemimi yükseltmeye karar verdim. Ama nereden başlamam gerek tam karar veremedim. Öncelikle sistemimin neden eksik geldiğinden bahsedeyim CoD Warzone indirdim geçenlerde ve hüsran. Her oyunu orta ayarlarda 60 FPS açabildiğim sistemim resmen ağlıyordu en düşük hatta 800×600'de bile 30FPS+ droplarla karşılaştım bu konu ile ilgili çok araştırma yaptım, konu oluşturdum ve en sonunda bir adet daha 8 GB RAM almaya karar verdim. Bu sistemimi bayağı bir rahatlattı şu an ortanın bir iki tık altı ayarlarda 45-55 arası FPS alıyorum ama yetersiz. Bir miktar para biriktirdim biraz daha biriktireceğim. Ama neyi yükseltmem ya da bilgisayara ne almam konusunda kararsızım. Sizden ricam bu konuda bana yardımcı olmanız şimdiden her birinize teşekkür ederim.
ASUS B150M PRO GAMING anakart.
MSI R7 370 2G 256Bit 2 GB ekran kartı.
i5 6500 3.2GHz işlemci.
Ripjaws 8×2 2400MHz RAM.
WD Blue 7200 RPM 64MB harddisk.
Sistemimde SSD bulunmamaktadır.
SSD al diyecek olan arkadaşlar M.2 mi almalıyım SATA3 mü? En az 4-5 yıl götürmeli beni.
Adata XPG SPECTRIX S40G RGB 512 GB M.2 SSD 3500/2400 MBs | Trendyol bunu almayı düşünüyorum M.2 olarak ama SSD alırsam diğerleri sona kalır. SSD çok gerekli değilse lütfen söyleyin. Şimdiden her birinize teşekkür ediyorum.
SSD den daha önce anakart,işlemci ve ekran kartı geliyor önceliğiniz ekran kartı olsun ve bütçeniz nedir ?

SSD kesinlikle olmalı ve anakartınız da sanırım daha bakmadım M.2 desteği yok ve Sata ile Render gibi işler hariç günlük kullanımda hiç bir fark yok. Kingston A400 Serisi Sa400s37/240g 2.5" 240 Gb Sata 3 Ssd Fiyatları ve Özellikleri

Ekran kartı olarak ikinci elinizden çıkarırsanız bunu öneririm. Galax GeForce GTX1650 Super EX (1-Click) OC 4GB 128Bit GDDR6 GTX 1650 Super Ekran Kartı (65SQL8DS61EX) | Teknobiyotik Onun dışında, termal macunu yenileme ve temizlik çok rahatlatacaktır sistemi. Ayrıca güç kaynağınız nedir, yetmeyebilir.

İlk olarak ekran kartını yenilemelisin. Sonrasında elinde kalan bütçe ile anakart işlemci değişikliği yapabilirsin.

İlk olarak SSD aldıktan sonra tabii ki.

SSD'den daha önce anakart, işlemci ve ekran kartı geliyor önceliğiniz ekran kartı olsun ve bütçeniz nedir?

Bütçemi yazmayı unutmuşum düzelteceğim onu kusura bakmayın bir de ceza yedim az önce ondan cevap veremedim. 😂 Açıkçası bende sizin gibi düşünüyorum önceliğin ekran kartı olması bakımından. Eğer ekran kartı alacaksam bütcem 1500-1600 lira civarı +200 olur arada çok fark varsa tabii.

Bütçemi yazmayı unutmuşum düzelteceğim onu kusura bakmayın bir de ceza yedim az önce ondan cevap veremedim. 😂 Açıkçası bende sizin gibi düşünüyorum önceliğin ekran kartı olması bakımından. Eğer ekran kartı alacaksam bütcem 1500-1600 lira civarı +200 olur arada çok fark varsa tabii.

O zaman yukarıda @mstfaozder hocamın dediği gibi Galax 1650 alarak başlayabilirsiniz tabii PSU'nuzu yazmayı unutmayın belki yeterli gelmez.

SSD kesinlikle olmalı ve anakartınız da sanırım daha bakmadım M.2 desteği yok ve SATA ile render gibi işler hariç günlük kullanımda hiçbir fark yok. Kingston A400 Serisi Sa400s37/240g 2.5" 240 Gb Sata 3 Ssd Fiyatları ve Özellikleri

Ekran kartı olarak ikinci elinizden çıkarırsanız bunu öneririm. Galax GeForce GTX1650 Super EX (1-Click) OC 4GB 128Bit GDDR6 GTX 1650 Super Ekran Kartı (65SQL8DS61EX) | Teknobiyotik onun dışında, termal macunu yenileme ve temizlik çok rahatlatacaktır sistemi. Ayrıca güç kaynağınız nedir, yetmeyebilir.

Yorumunuz için teşekkür ederim abakartımda M.2 desteği var araştırmıştım M.2 almak istememin nedeni bundan 5-6 yıl sonra bile sorunsuz kullanabilme isteğimden. SSD'nin daha sonralarda yetersiz kalabileceğinden korkuyorum. Ekran kartı tavsiyeniz için de teşekkür ederim. Bunu değerlendirmeye alacağım. Termal macunu 1 ay önce değiştirdim genel temizliğini de o zaman yapmıştım tavsiye için sağ olun. Güç kaynağımı orta segmente yeterli olabileceğini düşündüğüm için yazmamıştım Cooler Master G750M 80Plus 750Watt.
O zaman yukarıda @mstfaozder hocamın dediği gibi Galax 1650 alarak başlayabilirsiniz tabii PSU'nuzu yazmayı unutmayın belki yeterli gelmez.
Evet ona da açıklamada bulundum Alacağım ekran kartı şimdiden belli oldu o zaman çok sağolun.😂
İlk olarak ekran kartını yenilemelisin. Sonrasında elinde kalan bütçe ile anakart işlemci değişikliği yapabilirsin.

İlk olarak SSD aldıktan sonra tabii ki.
Evet herkes SSD yi ilk almam gerektiğini söyledi ilk SSD sonra ekran kartı cevabınız için teşekkür ederim dediklerinizi yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı