R7 370 Mavi ekran "Video_Tdr_Failure (atikmpag.sys)"

Bilal CAN

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi geceler dilerim. Son 1 haftadır çözümünü bir türlü bulamadığım sorun hakkında sizlerden yardım istiyorum. Öncelikle sistemim:
i5 6402p 2.80 GHz
MSI R7 370 2 GB ekran kartı (Hiçbir şekil OC yapılmadı)
16 GB DDR4 2400 MHz Corsair RAM (kit olarak alındı)
MSI B150 Gaming M3 anakart
High power 750W 80+ güç kaynağı
Sorunum Metin2 gibi düşük sistemli bir oyunda yaklaşık 1-2 saat oynandıktan sonra bu hatayı veriyor olmasıdır. Herhangi bir ısınma problemi yok birebir takip ettim, bakımını yaptım kasa içini güzelce temizledim, sistemi formatladım, en son driverlerı eksiksiz tek tek kurdum, BIOS güncelledim, FurMarK adlı ekran kartı test programı ile test ettim ekran kartı o kadar ısınmasına ve yük altına girmesine rağmen hiçbir şekilde kapanma yapmadı ve son olarak @Recep Baltaş'ın önermiş olduğu memtest86+ ile RAM'lerimi test ettim. Herhangi bir sorun çıkmadı. Bunun dışında kasam 5 fanlı olup herhangi bir aşırı ısınma söz konusu değildir. İyi sosyaller...

Ekran kartı test:

YNqQkj.jpg

MSI Afterburner görüntüsü:

lW3qEl.png

İşlemci sıcaklığı:

8dPaPr.png

Dosya Ekleri

• YNqQkj.jpg
    YNqQkj.jpg
    206 KB · Görüntüleme: 211
Hocam bir de işlemci sıcaklığı 68, 69'a yaklaştıktan sonra böyle oluyor acaba işlemciden dolayı olabilir mi?
Yok o derece çok yüksek sayılmaz.
Acaba tek çözüm Win 10'a geçmek mi?
Tek çözüm diye demiyoruz. Win 10'a geçmeniz sistem kararlığı açısından daha yararlı olacak diyoruz. 1 ay içinde alacaksanız indirip yükleyin 30 gün içinde lisansı girip kullanamaya devam edebilirsiniz.

Yine aynı sorun ekran kartında gözüküyor sorun.

Yok o derece çok yüksek sayılmaz.

Tek çözüm diye demiyoruz. Win 10'a geçmeniz sistem kararlığı açısından daha yararlı olacak diyoruz. 1 ay içinde alacaksanız indirip yükleyin 30 gün içinde lisansı girip kullanamaya devam edebilirsiniz.

Yine aynı sorun ekran kartında gözüküyor sorun.
Win 10'a geçtikten sonrada sorun devam ederse artık bana garanti yolları gözüktü demektir. AMD'den uzak durmak gerektiğini bir kez daha öğrenmiş oldum. Ekran kartını alalı 1 sene olmadı ve karşılaştığım soruna bak :D. Emeğiniz için teşekkür ederim hocam. Hayırlı akşamlar hakkınızı helal edin. 'Çözüldü' olarak eklemeli miyim hocam?

Win 10'a geçtikten sonrada sorun devam ederse artık bana garanti yolları gözüktü demektir. AMD'den uzak durmak gerektiğini bir kez daha öğrenmiş oldum. Ekran kartını alalı 1 sene olmadı ve karşılaştığım soruna bak :D. Emeğiniz için teşekkür ederim hocam. Hayırlı akşamlar hakkınızı helal edin. 'Çözüldü' olarak eklemeli miyim hocam?
An itibariyle Win 10'a geçmiş bulunuyorum hocam belki böyle çözülür, benim gibi mağdur olan insanlarda faydalanabilirler. Gelişmeleri eklerim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı