R7 370 Sistem Kitlenme Problemi

MertDenizci

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bilgisayarımın yükte ya da yüksüz aniden kitlenip kalmasından muzdaribim. Biraz daha açayım problemimi bu kitlenme durumunun bir süresi veya sebebiyet veren bir uygulama yok bazen ilk windowsa girmeden bazen de saatler sonra kitleniyor. Kitlendiği zaman PC'yi hiçbir şekilde eski haline döndüremiyorum hatta klavyede num lock tuşuna bastığımda ışık bile yanmıyor ama kasada fanlar ve ışıklar çalışıyor. Reset tuşuna basmam veya gücü kesmem gerekiyor. Bu sorunu gidermek için ilk önce driverları kontrol ettim ancak sistem tamamiyle günceldi. Bende tüm sistemi formatlayıp tekrar driver kurdum ancak hala düzelmedi. Donanıma yöneldim. Başka bir bilgisayarda çalışan sorunsuz HDD, güç kaynağı ve ekran kartını denedim ancak hala kitlenme oluyordu. İşlemcide 1 çekirdek çalışmıyordu(Prime95'e göre) bende servise yollayıp yenisini aldım ancak hala kitleniyordu. Bu sefer memtest86+ ile RAM'lerimi kit olarak ve teker teker her RAM slotunda 8 saat test ettim hiçbir problem çıkmadı.

Geriye bir tek anakart kalıyor. Anakartımı bu işlemleri yapmadan önce servise yollamıştım ilk şüphelendiğim oydu ancak servis beni arayıp hiçbir sıkıntı olmadığını geri gönderdiklerini söyledi.

Ben bu arızadan kurtulmak için sadece donanımı değil termal macunu ve kasayı bile değiştirdim. Şimdi anakartımı tekrar servise yolladım vatan b. aracılığı ile size sorum eksik yaptığım ya da unuttuğum birşey mi var? Bana öneride bulunabilir misiniz?

Tüm Sistemim;

İşlemci :FX 8320 @4.1
Anakart: Asus M5A97 Le R2
Ekran Kartı: Asus R7 370 Strix (2GB)
RAM: Gskill RipjawsX 1600 MHz 4GBx2
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM 64MB
SSD: Corsair ForceLE 120GB
Güç Kaynağı: High Power 600W 80+Bronze
CPU Soğutucu: Xigmatek Red Scorpion II
Termal Macun: MasterGel MakerNano
Kasa: Dark Shadow

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı