R7 370 soğutucu bloğu yok

Call Of Death

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
  • İşlemci i3 3210.
  • Ekran kartı ASUS GT 430 1GB.
  • 8 GB DDR3 RAM 4+4.
  • 120 GB Powersilicon SSD.

Ben eskiciden ASUS R7 370 buldum ve aldım, denedim, cipseti ısınıyor ve ekrana görüntü veriyor.

Üzerinde herhangi bir soğutucu blok yoktu onun yerine benim eski kullandığım ekran kartındaki soğutucuyu taksam yeteri kadar soğutabilir mi (soğutucu biraz büyük ve termal macun sürebilirim)
Eğer yukarıdaki sorum hayır ise soğutucu blok nereden bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Driver yükledikten sonra tavsiyem elinde eski işlemci varsa GPU üstüne onu koy belli bir süre iş görür. Driver kurup 5dk ya da daha kısa olacak şekilde dene. Sorun yoksa soğutucu bloğu AliExpress ya da sitelerden temin edersin.

Sizin kartınıza soğutucu bloğu uyabilecek bozuk kart alıp soğutucusunu kendi kartınıza takabilirsiniz. Veya işlemci soğutucusunu GPU'ya montelemek gibi deneysel şeyler de yapılabilir.

Elimde GT 9400 ve GT 9500 modelleri var ve vida girişleri olsun kondanstörlerin konumlandırılması olsun uyuyor arasına termal macun sürmek şartı ile en fazla ne kadar dayanabilir. Veya dayanıyorsa da verim alabilir miyim downclock diye bir şey okumuştum internetten o kadar güçlü olmasına gerek yok istediğim oyunları veya programları düşük ayarlarda açsın ve kullandırsın yeter.

Driver yükledikten sonra tavsiyem elinde eski işlemci varsa GPU üstüne onu koy belli bir süre iş görür. Driver kurup 5dakikaya da daha kısa olacak şekilde dene. Sorun yoksa soğutucu bloğu AliExpress'ya da sitelerden temin edersin.

O tam olarak nasıl oluyor daha önce hiç işlemcinin soğutucusunun GPU'nun üstüne konulduğunu duymadım bana bunun ile alakalı yardımcı bir internet sitesi varsa gönderebilir misin yoksa da biraz daha açık anlatabiliri misin? Yukarıda da yazmıştım fakat silinmiş şu anda biraz bütçe sorunu yaşıyorum eğer varsa ucuz bir soğutucu blok varsa linkini atar mısın?
Eğer uyuyorsa takabilirsiniz. Hatta bloğa fan da uydurursanız daha verimli olur.

Fan ile birlikte zaten 😄 eski GT 9400 veya GT 9500 fanını takmayı düşünüyordum kondanstörlerin konumları bile uyuşuyor hemen hemen ama sorunum şurada ki çok fazla ısınacağından korkuyorum sonuçta koskoça şirket neden 2 tane fan taksınlar ki kocaman bloğun üzerine bir bildikleri vardır diye düşünüyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı