R7 370 ve Intel Core i5-8400 Darboğaz Oluşur mu?

Steph

Kilopat
Katılım
7 Haziran 2018
Mesajlar
14
Şu an kullandığım işlemci Intel Pentium G3258 ve ekran kartım AMD Radeon R7 370. Intel Core i5-8400 almayı düşünüyorum. Bir sorun oluşur mu, cevaplarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Şu anki kullandığınız sistem 1150 soket bir sistem. Yani 1150 soket işlemcilerden anakartın desteklediği modellerin tümünü başka parça değiştirmeye gerek kalmadan kullanabilirsiniz. Anakartın modelini ve bütçenizi söylerseniz işlemci için tavsiye verebiliriz. Ama artık sıfır zor bulunur ve zaten sıfır alınmaz. İkinci el almak en iyisi olur. 500 TL ve altına i5 modelleri mevcut. Bu ekran kartı için i3 4*** modelleri de yeterli olacaktır.
 
Anakartım MSI H81M-P32L, bütçem 1000 TL Intel veya Amd farketmez ekstra parça gerektirmeyen işlemci önerebilirmisiniz ve ikinci el nereden bulabilirim?
 
Anakart Haswell ve Haswell Refresh olan işlemcileri destekliyor. Kısacası 1150 soket işlemcileri takabilirsiniz. Eğer ileride ekran kartı yükseltme planınız yoksa, bütçenin yarısına i5 4460 gibi bir işlemci almanızı tavsiye ederim. Kalan bütçeyi farklı şekilde değerlendirmek daha iyi olur. RAM veya SSD takviyesi olabilir. Biraz daha heyecanlı bir tavsiye de vereyim; şu an elinizdeki ekran kartını satıp ve işlemciyi satıp, oradan gelen bütçe ile maksimum 500 TL'ye yukarıda bahsi geçen seviyede bir işlemci alın. Geri kalan 1000 TL ile de GTX 1050 Ti alın. Sistem bir üst seviyeye çıkmış olur her anlamda. Ben olsam böyle yapardım. Karar sizin tabi ki. Her iki seçenekte de elinizde birazcık daha para kalmış olacak.
 
Yardımınız için çok teşekkür ederim,peki amd işlemcilerinde ekstra parça isteyebilirmi Intelde 1150 soket dediniz amd de soket gibi bir etkileme durumu varmıdır?
 
Tabii ister. Örneğin AMD Ryzen serisi AM4 tipi anakart isterken Intel 8.nesil işlemciler 1151 soket tipi anakart kullanıyor.
 
Bu anakarta sadece bahsettiğim sokete sahip Intel işlemcileri takabilirsiniz. AMD için anakart değiştirmek gerekiyor. DDR3 platformunda AMD işlemciler artık alınmaz ve Intel'e göre zayıflar. O yüzden AMD için AM4 soket bir anakart almanız gerekir. Onun için de yine DDR4 RAM kullanmanız gerekir. Giriş seviyesi Intel ya da AMD yeni nesil DDR4 sisteme geçmek; anakart, RAM ve işlemci üçlüsü olarak 1200-1500 TL civarı tutar tercih edilecek parçalara göre.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı