R7 3700U sistem mavi ekran hatası veriyor

Aspect124

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar film izlerken, video izlerken oyun izlerken donuyor ve ardından mavi ekran veriyor. Mavi ekran hatası yüzde 0'da kalıyor ve genellikle critical procces died ve SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası veriyor minidump klasörü oluşturulmuyor RAM testi yaptım sorun yok. SSD testi yaptım onda da sorun yok. 2 3 kez sıfırladım bilgisayarı yine çözülmedi sorun nedir?
İşlemci AMD Ryzen 7 3700U with Radeon Vega Mobile GFX 2.30 GHz.
Takılı RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 5,88 GB)
Depolama 512 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
-Herhangi bir OC işlemi yaptıysanız geri alın.
-Bu mavi ekranlar en son ne zaman yoktu? Ne yaptıktan veya yükledikten sonra çıkmaya başladı? Bunu bir düşünün.
-Ram ve SSD testini nasıl yaptığınızı belirtin.
-PSU'nuz ve tam sistem bilginizi yazın.
-Yakın bir zamanda cihazdan bir şeyi çıkarıp taktınız mı? Ya da temizlik amaçlı kasasını açtınız mı?
-Aygıt yöneticisi açıp bakın sağında ünlem işareti olan bir driver var mı?

cmd'yi yönetici başlatın ve alttaki komutu girip tamamlanmasını bekleyin. Ardından sistemi yeniden başlatın. Sorun devam ediyor mu bakın.

-BIOS sürümünüzü kontrol edin. Güncel mi öğrenin. Değilse güncelleyin.

Bütün bunlardan sonra sorun devam ediyorsa format deneyin. Temiz kurulumdan sonra hiçbir driver kurmadan sadece Windows Update aracılığıyla güncelleme yaparak sistemi kurun. Bu şekilde kullanın. Buna rağmen de sorun devam ediyor ise garanti veya servise gönderin. Çünkü muhtemelen donanım arızanız var ve ne yazık ki buradan hangi parça arızalı dump raporsuz çok öngöremiyoruz. Ne desek tahmin olur.

-Bu mavi ekranlar en son ne zaman yoktu? Ne yaptıktan veya yükledikten sonra çıkmaya başladı? Bunu bir düşünün.
-Ram ve SSD testini nasıl yaptığınızı belirtin.
-Yakın bir zamanda cihazdan bir şeyi çıkarıp taktınız mı? Ya da temizlik amaçlı kasasını açtınız mı?
-Aygıt yöneticisi açıp bakın sağında ünlem işareti olan bir driver var mı?

cmd'yi yönetici başlatın ve alttaki komutu girip tamamlanmasını bekleyin. Ardından sistemi yeniden başlatın. Sorun devam ediyor mu bakın.

Bütün bunlardan sonra sorun devam ediyorsa format deneyin. Temiz kurulumdan sonra hiçbir driver kurmadan sadece Windows Update aracılığıyla güncelleme yaparak sistemi kurun. Bu şekilde kullanın. Buna rağmen de sorun devam ediyor ise garanti veya servise gönderin. Çünkü muhtemelen donanım arızanız var ve ne yazık ki buradan hangi parça arızalı dump raporsuz çok öngöremiyoruz. Ne desek tahmin olur.
Hocam arkadaşı psu'su yok çünkü bilgisayarı bir laptop konuyu okumadan copy paste atmazsanız seviniriz.

@Aspect124 CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki kodları sırasıyla yazın.

Kod:
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Hocam arkadaşı psu'su yok çünkü bilgisayarı bir laptop konuyu okumadan copy paste atmazsanız seviniriz.

@Aspect124 CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki kodları sırasıyla yazın.

Kod:
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Yani o kadar yazının arasından cımbızla çekip onu mu aldınız? Yazılarımın hepsini kendim yazıyorum. Birebir aynısını bulursanız atarsınız copy paste diye. Uykusuzum boştayken birkaç konu bakim demiştim.

Komutu yazmayı unutmuşum. Copy paste olmadığı da buradan belli zaten. Komutları eklediğiniz için saolun. Bu arada DISM komutunu scan yaptırmadan restore ile verebilirsiniz. Check, scan gibi ayrı ayrı vermeye gerek yok.

Konu sahibi arkadaş diğer soruları cevaplandırırsa iyi olur.

Yani o kadar yazının arasından cımbızla çekip onu mu aldınız? Yazılarımın hepsini kendim yazıyorum. Birebir aynısını bulursanız atarsınız copy paste diye. Uykusuzum boştayken birkaç konu bakim demiştim.

Komutu yazmayı unutmuşum. Copy paste olmadığı da buradan belli zaten. Komutları eklediğiniz için saolun. Bu arada DISM komutunu scan yaptırmadan restore ile verebilirsiniz. Check, scan gibi ayrı ayrı vermeye gerek yok.

Konu sahibi arkadaş diğer soruları cevaplandırırsa iyi olur.
Kusura bakmayın hocam bende yeni uyandım huysuzluk yapmış olabilirim. Önerin için teşekkürler.

-RAM ve SSD testini nasıl yaptığınızı belirtin.
-Aygıt Yöneticisi açıp bakın sağında ünlem işareti olan bir driver var mı?

CMD'yi yönetici başlatın ve alttaki komutu girip tamamlanmasını bekleyin. Ardından sistemi yeniden başlatın. Sorun devam ediyor mu bakın.

Herhangi bir OC işlemi yapmadım RAM testini Windows bellek tanılama ile yaptım SSD testinde ise HDD Tune Pro kullandım herhangi bir sorun bulunmadı bilgisayarım laptop aygıt yöneticisnde ünlem olan herhangi bir şey yok aynı yakın zamanda herhangi bir donanım değişikliğim yok BIOS'un güncelliğini kontrol etmedim edeyim fakat anlamadığım bir konu var Forza 4 veya PUBG falan oynarken sıkıntı yok ama video izlerken Valorant LoL oynarken bilgisayar donuyor mavi ekran yüzde 0'da kalıyor tuştan kapatmam gerekiyor. Ayrıyeten garanti süresi doldu. gerçekten sinir bozmaya başladı

Ram testinizi aşağıdaki araçla deneyin.
Müsait zamanda Memtest86 yapıp resimle sonucu gösterin.
RAM'leriniz birden fazlaysa tek tek takarak yapmalısınız. Böylece hangi RAM arızalı bulabilirsiniz. Arızalı değilse zaten sıkıntı yok.

Eğer tek tek denediniz ve RAMler sorunsuz ise sıkıntı PSU veya işlemci gibi parçalarda olabilir. PSU daha kuvvetli ihtimal. Bir teknik servise veya bilgisayarcıya götürerek başka bir PSU ile test edin. Aynı sorun var mı bakın.

iCyrex 'in yazdığı komutları çalıştırdınız mı?

Son olarak isterseniz temiz bir Windows kurabilirsiniz. Bazen programların Windows son sürümlerine olan uyumsuzlukları sebebiyle de benzer sorunlar olabiliyor. Örneğin Windows 22h2 version ... diye bir sürüm günceller. Ancak programlar henüz ona uyumluluk sağlamamıştır. Temiz Windows için şu günlerde önerdiğim 21h2 sürümüdür.
Windows 10 21h2 (Dili Türkçe seçin kurarken Türkçe olur)

RAM testinizi aşağıdaki araçla deneyin.
Müsait zamanda Memtest86 yapıp resimle sonucu gösterin.
RAM'leriniz birden fazlaysa tek tek takarak yapmalısınız. Böylece hangi RAM arızalı bulabilirsiniz. Arızalı değilse zaten sıkıntı yok.

Eğer tek tek denediniz ve RAM'ler sorunsuz ise sıkıntı PSU veya işlemci gibi parçalarda olabilir. PSU daha kuvvetli ihtimal. Bir teknik servise veya bilgisayarcıya götürerek başka bir PSU ile test edin. Aynı sorun var mı bakın.

İcyrex'in yazdığı komutları çalıştırdınız mı?

Son olarak isterseniz temiz bir Windows kurabilirsiniz. Bazen programların Windows son sürümlerine olan uyumsuzlukları sebebiyle de benzer sorunlar olabiliyor. Örneğin Windows 22H2 version... Diye bir sürüm günceller. Ancak programlar henüz ona uyumluluk sağlamamıştır. Temiz Windows için şu günlerde önerdiğim 21H2 sürü müdür?
Windows 10 21h2 (Dili Türkçe seçin kurarken Türkçe olur)

Komutları çalıştırdım 21H2 sürümünü deneyeceğim teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı