R7 3700X Kullanımı %100 olunca sistem reset atıyor

BlaXhole

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Geil 32 GB 3600 MHz
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3070
Anakart
Msi tomahawk B 550
İşlemci
R7 3700x
Herkese selamlar, bu konuyu cok arastirdim ama kendi sorunuma cozum bulamadim, oncelikle sorucaginiz sorulari yanıtlayayım.
Termal macun yenilendi.
BIOS'tan 1.3 Volt verip hiz 3.8'e ayarlandi coreboostu kapattim.
Fanlari temizledim.
Sivi sogutucu kullanıyorum.
Format attim.
RAM'lerin yerini degistirdim.
Isilari butun programlardan kontrol ettim.
Islemci isinmasindan bilgisayarim reset atiyor kapanip acilirken islemcinin cok isindigindan kapndigini soyleyen uyari aliyorum, bilgisayari açınca Görev Yöneticisi'nden kontrol ediyorum, Görev Yöneticisi %40'ini kullaniyor islemcimin bazen antivirus programimda ayni sekilde kullaniyor CPU kullanimi %100 olunca isi hizlica yukseliyor ve sistemim reset atiyor voltajlari kontrol ediyorum eger sorun PSU'dan kaynakli olsa herhalde voltajda bir gariplik olurdu, anakart veya islemci kalıyor geriye.
Ne yapmam lazim sizce?

Anakartın gayet iyi, soğutucun nedir peki? Hep var mıydı bu sorun?

1.3V 3.8Ghz için çok fazla. 1.1V ile ben 3950 Hz'de çalıştırıyorum. Core Boos Performance özelliğini de kapatın.

cpuz.png

1.3V 3.8Ghz için çok fazla. 1.1V ile ben 3950 Hz'de çalıştırıyorum.

Silikondan silikona değişir. Golden Sample bir işlemci için evet senin dediğin gibi ancak Bronze Sample ise biraz... öyle yani :D

1.3V 3.8 GHz nedir?
0.91 ile 3.4 GHz çalıştırıyorum. 0.95 ile de rahatlıkla 3.8 çalıştırıyorum.

1.10 ile dener misin? Bu arada Core sayın biraz fazla o yüzden voltaja doyurmak zor olacaktır. 1.1 ile çalışması gerekiyor bana göre ama çalışmazsa Ryzen Master'ı biraz kurcalamamız lazım. Programa hakim değilim.
Soğutucunuz stoksa yeni bir soğutucu alabilirsiniz, ayrıca termal macun kalitesiz ile pek işe yaramaz kaliteli bir termal macun kullanın hâlâ sorununuz devam ederse undervolt yapın, yapmayı bilmiyosanızda: @erengore
İntellerde çok bilgili sayılabilirim. Ama AMD'ler hakkında pek bilgili değilim maalesef. :(

Anakartın gayet iyi, soğutucun nedir peki? Hep var mıydı bu sorun?

Soğutucunuz stoksa yeni bir soğutucu alabilirsiniz, ayrıca termal macun kalitesiz ile pek işe yaramaz kaliteli bir termal macun kullanın hâlâ sorununuz devam ederse undervolt yapın, yapmayı bilmiyosanızda: @erengore
Sivi sogutucu kullaniyorum msi marka model unuttum suanda, macun thermal grizlly sanirim en kalitelisi o undervoltda yaptim
1.3V 3.8Ghz için çok fazla. 1.1V ile ben 3950 Hz'de çalıştırıyorum. Core Boos Performance özelliğini de kapatın.

Eki Görüntüle 1242766
herturlu ayarda 95 dereceleri goruyorum ve bilgisayar acildiktan maks 10 dk sonra kapaniyor

Sivi sogutucu kullanıyorum MSI marka model unuttum şu anda, macun thermal grizlly sanirim en kalitelisi o undervoltda yaptim.

MAG CoreLiquid olmasın :(

Kötü bir soğutucudur bu, değiştirmeni öneririm.

1.3V 3.8 GHz nedir?
0.91 ile 3.4 GHz çalıştırıyorum. 0.95 ile de rahatlıkla 3.8 çalıştırıyorum.

1.10 ile dener misin? Bu arada Core sayın biraz fazla o yüzden voltaja doyurmak zor olacaktır. 1.1 ile çalışması gerekiyor bana göre ama çalışmazsa Ryzen Master'ı biraz kurcalamamız lazım. Programa hakim değilim.

İntellerde çok bilgili sayılabilirim. Ama AMD'ler hakkında pek bilgili değilim maalesef. :(
Hepsini denedim 10 dakika calisip sonra 95 dereceyi gorup kapatiyo kendini yeniden aciliyor

Sivi sogutucu kullanıyorum MSI marka model unuttum şu anda, macun thermal grizlly sanirim en kalitelisi o undervoltda yaptim.

Her türlü ayarda 95 dereceleri goruyorum ve bilgisayar acildiktan maksimum 10 dk sonra kapaniyor.

Hmm, sıvı soğutmada bu değerler imkansız gibi bir şey aslında, ancak Erengore'nin dediği gibi voltaj düşürmeyi bir deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı