R7 3700X Overclock Sonuçları

AtakanGuney

Kilopat
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar. Az önce internetten yaklaşık 10-15 dakikalık kısa bir araştırma yaptıktan sonra işlemcime overclock yapmaya karar verdim ve BIOS'a girdim. Acemi şansı mı denir ne denir bilmiyorum ama yaklaşık 2-3 uğraş sonucunda işlemcinin bütün çekirdeklerini stabil 4.3 GHz çalıştırmayı başardım. Hatta bir benchmark videosu çektim RDR2'de ama internete yüklemesi uzun sürer, ondan ötürü aldığım 2-3 SS'i koyacağım. Voltajı 1.3 yapıp işlemci hızını frekansını 4.3'e çektim ve RDR2'de gördüğüm en yüksek sıcaklık 69 oldu, ortalama olarak da 65-69 arası gidip geliyordu. Sizce bu değer nasıldır? Anlayan arkadaşlar varsa ve cevap verirlerse bu acemi kardeşinizi çok mutlu edersiniz. Tekrardan iyi akşamlar, iyi forumlar :)

Ekran Görüntüsü (129).png
Ekran Görüntüsü (130).png
Ekran Görüntüsü (132).png
Ekran Görüntüsü (131).png

Soğutucu iyi ise 4.5 falan deneyin. İşlemci Turbo ile zaten 4.4'e kadar çıkabiliyor, o.c yapıyorsanız bir anlamı olsun en azından.
Soğutucum stok soğutucu. Turbo ile 4.4’e çıkıyor ama ben normal kullanırken hep 4075 MHz değerlerinde çalışıyordu. Açıkçası çok anlamadığım için de kurcalamak istemedim çok fazla.

Soğutucum stok soğutucu. Turbo ile 4.4'e çıkıyor ama ben normal kullanırken hep 4075 MHz değerlerinde çalışıyordu. Açıkçası çok anlamadığım için de kurcalamak istemedim çok fazla.

4.5 GHz ile minimum voltajda cikabildiginiz kadar çıkmaya çalışın.

Ben de 3700X kullanıyorum. Core Boost Performansı bile kapattım. Çünkü OC ile base arasında hiçbir FPS artırımı olmuyor. Boşuna sıcaklık ve voltaj artışı anlayacağın. Çok kez test ettim bu arada. Şu an bu yaz sıcaklarında bile serin çalışıyor işlemci.

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar. Az önce internetten yaklaşık 10-15 dakikalık kısa bir araştırma yaptıktan sonra işlemcime overclock yapmaya karar verdim ve BIOS'a girdim. Acemi şansı mı denir ne denir bilmiyorum ama yaklaşık 2-3 uğraş sonucunda işlemcinin bütün çekirdeklerini stabil 4.3 GHz çalıştırmayı başardım. Hatta bir benchmark videosu çektim RDR2'de ama internete yüklemesi uzun sürer, ondan ötürü aldığım 2-3 SS'i koyacağım. Voltajı 1.3 yapıp işlemci hızını frekansını 4.3'e çektim ve RDR2'de gördüğüm en yüksek sıcaklık 69 oldu, ortalama olarak da 65-69 arası gidip geliyordu. Sizce bu değer nasıldır? Anlayan arkadaşlar varsa ve cevap verirlerse bu acemi kardeşinizi çok mutlu edersiniz. Tekrardan iyi akşamlar, iyi forumlar :)

Eki Görüntüle 1872636 Eki Görüntüle 1872637Eki Görüntüle 1872639Eki Görüntüle 1872638
konuyu değiştiriyorum özür dilerim gordon freeman fanı mı technopata bulma olasılığı %00.1

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı