R7 3700X RX 5700 sistemde reset problemi

callish

Femtopat
Yeni topladığım kasada reset problemi yaşıyorum maksimum 2 saat bir oyunu oynatıyor sonrası malumunuz reset. Resimde gördüğünüz gibi bir olayla karşı karşıyayım sonuç odaklı tavsiyelerinize ihtiyacım olacak, sizce ne yapmalıyım?
Sistem:
Ekran kartı: ASUS Dual RX5700 8 GB Evo Gaming GDDR6.
İşlemci: Ryzen7 3700X.
Anakart: Tomhawk b550.
Power: 750W 80Plus Gold sertifakalı High Power.
Nedendir bilmiyorum ilk defa PC topladım ne gibi eksiklik olabilir? Ekran kartını ASUS'un sitesinden de AMD'nin sitesinden de güncelledim işlemcim güncel, fanı kontrol ettim sıkıntı yok, termalini yeniledim, sıcaklık değeri oyun içinde 75'i geçmiyor ekran kartı sıcaklık değeri 66 - 67'de acil yardım lazım.
RAM: 16 GB 3200 MHz CL16.
Not: 6 egzoz fan 3 soğutucu fan var, işlemci stok fan Wraith Prism var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-08-14-14-20-24-907_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2020-08-14-14-20-24-907_com.whatsapp.jpg
    137,9 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam aynı buna benzer sistem bende topladım. ankart asus x570 gigabyte 5700 hiç bir sıkıntı yok 7/24 oyun açık hiç bir sorun yaşamadım işlemcim stok soğutucu ile 61c çalışıyor oyunlarda birşey sende çok ısındığı için bilgisayar kendini rest atıyor olabilir. bağlantı noktalarını ve ramlerin düzgün slota taktın mı?
aynen ekran kartı veya psu dur kesinlikle bence^^ ya yeterince sistem güç çekemiyor yada ekran kartını zorlayan bir uygulama ile sorunun nereden geldiğini bulabilirsin sanmıyorum windows ile alakalı oldugunu

1. Olarak "16 GB 3200 MHz CL16 " denilmiş ama anakart BIOS güncellemesi yapılıp RAM'ler soldan sağa 2. ve 4. slotlara takıldı mı? AMD'de bu şekilde bağlanmalı ayrıca RAM uyumsuzluğu yaşıyor olabilirsiniz RAM'lerin çalışma voltajını 1.38V'a çıkarmak veya tek slot RAM kullanarak ya da farklı RAM ile deneme yapmak sorununuzu çözebilir.

2. Olarak mümkünse işletim sisteminizi ve oyunlarınızı farklı bir diske yükleyerek deneme yapın kullandığınız SSD ya da HDD'de ki bir arıza bu soruna yol açıyor olabilir.

3. Olarak sistem temiz kurulum ile kuruldu diye tahmin ediyorum ama sürücü güncellemesi yaptıysanız eski sürücüyü DDU ile günveli modda kaldırıp yeni AMD ekran kartı sürücüsünü kurarken sürücünün ek seçeneklerinden fabrika ayarlarına dönerek kur işaretlenip kurulmalı. Ve mutlaka yeni sürücü ile beraber eğer varsa çıkmış olan en son sürüm msi afterburner ve rivatuner programı kullanılmalı eskileri tabiki önce silinmeli her iki programında program ekle kaldır aracılığı ile yoksa çakışma yaşanabilir.

4. Olarak örnek fotoğraflardaki gibi çift PCI-e güç kablosu ile bağlamanızı rüca ediyorum ekran kartı güç girişlerini ve Windows güç planını yüksek performans seçin.

indir.jpg d3151eb570e618d9f569a431003da64b.png c067459fcbaaf069e9c3b4b1d2125902.jpeg

5. Olarak videodaki anlatımdaki PSU ile güç bağlantısı yapan kablonuzu kontrol edin ve evinizin toprak hattında sorun olup olmadığına bakın. Ve ekran kartında ısınma sorunu yok gözükse de fanlarını %100 çalıştırarak bir daha deneme yapın AMD RX 5000 serisi kartlarda bazen GPU junction ısısı normalden yani 110 dereceden daha fazla yükselerek sorunlara yol açabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlara ek olarak öncelikle işlemci (mümkünse farklı bir işlemci ile deneyin çünkü daha yeni 3500x den 3700x e geçiş yapan bir arkadaşımız da benzer bir sorun oluştu hata kodu kernel 41 ve ekran kartı 5600xt daha önceden tamamen sorunsuzdu) ya da psu (psu kalitelide olsa arızalı olduğu durumlarda bu tip problemlere yol açabilir) devamında ekran kartı ya da anakartınız da fiziksel bir arıza yaşıyor olabilirsiniz gerekli denemeleri yaptıktan sonra düzelme olmuyorsa ürünlerin teknik servisi ile mutlaka iletişim kurun.

O arkadaşın konusu da diğer bir site üzerinde link vermek kurallara göre yasak olmadığını okuduğum için veriyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı