1. Olarak "16 GB 3200 MHz CL16 " denilmiş ama anakart BIOS güncellemesi yapılıp RAM'ler soldan sağa 2. ve 4. slotlara takıldı mı? AMD'de bu şekilde bağlanmalı ayrıca RAM uyumsuzluğu yaşıyor olabilirsiniz RAM'lerin çalışma voltajını 1.38V'a çıkarmak veya tek slot RAM kullanarak ya da farklı RAM ile deneme yapmak sorununuzu çözebilir.
2. Olarak mümkünse işletim sisteminizi ve oyunlarınızı farklı bir diske yükleyerek deneme yapın kullandığınız SSD ya da HDD'de ki bir arıza bu soruna yol açıyor olabilir.
3. Olarak sistem temiz kurulum ile kuruldu diye tahmin ediyorum ama sürücü güncellemesi yaptıysanız eski sürücüyü DDU ile günveli modda kaldırıp yeni AMD ekran kartı sürücüsünü kurarken sürücünün ek seçeneklerinden fabrika ayarlarına dönerek kur işaretlenip kurulmalı. Ve mutlaka yeni sürücü ile beraber eğer varsa çıkmış olan en son sürüm msi afterburner ve rivatuner programı kullanılmalı eskileri tabiki önce silinmeli her iki programında program ekle kaldır aracılığı ile yoksa çakışma yaşanabilir.
4. Olarak örnek fotoğraflardaki gibi çift PCI-e güç kablosu ile bağlamanızı rüca ediyorum ekran kartı güç girişlerini ve Windows güç planını yüksek performans seçin.
5. Olarak videodaki anlatımdaki PSU ile güç bağlantısı yapan kablonuzu kontrol edin ve evinizin toprak hattında sorun olup olmadığına bakın. Ve ekran kartında ısınma sorunu yok gözükse de fanlarını %100 çalıştırarak bir daha deneme yapın AMD RX 5000 serisi kartlarda bazen GPU junction ısısı normalden yani 110 dereceden daha fazla yükselerek sorunlara yol açabiliyor.
Bunlara ek olarak öncelikle işlemci (mümkünse farklı bir işlemci ile deneyin çünkü daha yeni 3500x den 3700x e geçiş yapan bir arkadaşımız da benzer bir sorun oluştu hata kodu kernel 41 ve ekran kartı 5600xt daha önceden tamamen sorunsuzdu) ya da psu (psu kalitelide olsa arızalı olduğu durumlarda bu tip problemlere yol açabilir) devamında ekran kartı ya da anakartınız da fiziksel bir arıza yaşıyor olabilirsiniz gerekli denemeleri yaptıktan sonra düzelme olmuyorsa ürünlerin teknik servisi ile mutlaka iletişim kurun.
O arkadaşın konusu da diğer bir site üzerinde link vermek kurallara göre yasak olmadığını okuduğum için veriyorum.
Merhaba arkadaşlar, Geçen hafta bir PC topladım ve PC'ye Asus Prime B45 M-K anakart ve 3500x işlemci rx5600xt ekran kartı ile düzgün bir şekilde k