Bir gece durduk yere bilgisayarım kapandı ve o kapanmadan sonra bilgisayar rastgele olarak ansızın kapanmaya başladı. Bazen POST sonrası işletim sistemi çalıştırılamadan kapanıyor, bazen Windows giriş ekranında kapanıyor, en fazla ise yarım saat kadar açık durabiliyor.
Denemiş olduğum ve işe yaramamış çözümler:
BIOS pilini çıkartıp takarak BIOS sıfırlamak.
Tüm bilgisayar bileşenlerini söküp tekrar takmak.
Sorun birden oluştuğundan binadaki elektrik veya prizlerde sorun olup olmadığına kesin emin olmak için bilgisayarı farklı yerlerde çalıştırmayı denemek.
Windows'u tekrar kurmak. (Kali Live USB ile boot ettiğim zaman da aynısı oluyor, belli ki sorun işletim sisteminde değil)
Konu hakkında bilgi ve deneyimi olan arkadaşlar çözüm önerisinde bulunabilir misiniz lütfen? İş bilgisayarı olarak kullanıyorum ve işimi bayağı bir aksatmama sebep oldu bu problem.
BIOS ekranında kapanmıyor. Belki az güç gerektirdiği içindir. Bu PSU'u uzun süredir sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. Fanı ve ışıkları çalışıyor. Yine de arızalanmadığını düşünmüyorum değil, hiçbir çözüm işe yaramazsa değiştireceğim. Masrafa girmeden önce başka çözümler varsa denemek istiyorum.
Bunu test etmenin bir yolu var ise araştırmanı öneririm. Açıkçası çok bilgim yok test konuları ile ilgili.
RAM'leri de test et istersen. Geçen gün Memtest86 önerdiler. Biraz uzun sürüyor şimdiden söylemesi.
Memtest86+'nın aksine sürekli güncellenen bu yazılım Passmark bünyesi altındadır. Dikkat: UEFI desteği olmayan eski bir sisteminiz varsa bu sürümü kullanın. USB belleğe yazma işlemi: Nasıl test edilir?
www.technopat.net
Bir de ekran kartından kaynaklanabilir diye biliyorum arkadaşımda ekran kartı yetersiz akım çektiği için kapanıyordu. Ancak senin güç altında olmadan da kapanıyor anladığım kadarı ile o yüzden ekran kartı olmadığını düşünüyorum.