Çözüldü R7 3700X sistem boot olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

istanbul2023

Picopat
RAM
2x16 G.Skill Trident Z Neo 32GB 3600 CL16
İşlemci
Ryzen 7 3700X
Merhaba,

Sonunda 2 haftadır toplamaya çalıştığım sistemi topladım. Bütün parçalar geldi ama şimdi de bir RAM sorunuyla karşı karşıyayım. Anlatayım.

Anakartımın kitapçığında da tavsiye edildiği üzere 2 ve 4. slotlara RAM'leri takıyorum fakat bilgisayarı açtığımda CPU LED'i kırmızı yanıyor ve kronolojik sırayla giden CPU -> DRAM -> VGA olarak ilerlemiyor, yani boot olmuyor.

Ne zaman RAM'leri 1 ve 3. slotlara taksam bilgisayar normal şekilde açılıyor ama BIOS ekranı gelmeden önce bana "you used non-optimized RAM slots, please use 2-4" (optimize edilmemiş RAM slotları kullandın, 2 ve 4. slotları kullan) diyor.

Anakart: MSI B550 Tomahawk.
RAM: 2x16 G.Skill Trident Z Neo 32 GB 3600 CL16.
İşlemci: Ryzen 7 3700X.

1 saattir bununla uğraşıyorum çözemedim gitti.

Son düzenleme:
Çözüm
İşlemci pinleri üzerinde yamukluk olmadığından emin misiniz? Eğer eminseniz BIOS pilini çıkarıp 15 dakika bekledikten sonra geri takıp deneyiniz.
İşlemci pinleri tam hocam yamuk değil. BIOS pil olayını da denedim olmadı. En son PSU'nun tüm soketlerini söktüm yeniden taktım düzeldi. Enteresan bir tecrübe oldu.
İşlemci pinleri üzerinde yamukluk olmadığından emin misiniz? Eğer eminseniz BIOS pilini çıkarıp 15 dakika bekledikten sonra geri takıp deneyiniz.

İşlemci pinleri tam hocam yamuk değil. BIOS pil olayını da denedim olmadı. En son PSU'nun tüm soketlerini söktüm yeniden taktım düzeldi. Enteresan bir tecrübe oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…