R7 3700X sistem için parça tavsiyesi

EngineerMan

Centipat
Daha fazla  
-Satın aldıklarım-
SSD: Samsung 970 Evo Plus 500GB.
İşlemci: Ryzen 7 3700X.
Ekran kartı: ASUS Dual RTX 2060 Super Evo OC Edition 8 GB.
RAM: Corsair vengence LPX DDR4 2x8 GB 3600 MHz CL 18.

-Satın alacaklarım(tavsiye olarak istediklerim)-
Anakart: (MSI B550 Tomahawk düşünüyorum ama çok abartı geliyor B450 ya da B550 önerirseniz iyi olur bu sistem için)
Kasa+güç kaynağı: (Kasa büyük olsun hava akışı iyi olan güç kaynağıda minimum 650W +80)
Monitör: (AOC 27G2U düşünmüştüm ama 1080P 27 inç IPS ya da VA panel önerirseniz sevinirim)

Not: Bilgisayar mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim yazılımla, Unity gibi ve video editleme, render gibi ağır işlerle uğraşıyorum. Oyunda oynuyorum, kaliteli parçalar tavsiye ederseniz sevinirim bütçem sıkıntı değil ama gereksiz pahalı olmamasını tercih ederim her türlü tavsiyeye açığım teşekkürler.

Hocam RTX 2060 için bence Ryzen 7 3700x fazla gereksiz. Aralarında fark yok denecek kadar az. Onun yerine Ryzen 5 3600x tercih edebilirsiniz. Kasa olarak CoolerMaster MB511 tercih edebilirsiniz. İçinde MWE serisi 650W PSU var.
Yalnız derleme almak için işlemci gücü çok önemli. Adam almış işlemciyi siz 3600X alın diyorsunuz. Hiç mantıklı değil. 😂

Keşke bekleseydiniz. Malum Ryzen 4000 serisi ve RTX 3000 serisi geliyor. Ancak, şu anakartı tavsiye edebilirim.

Tavsiye ettiğim anakart gayet iyi bir faz yapısına sahip olmakta olup Bluetooth ve Wi-Fi yongaları bulunuyor, ancak daha iyi mosfet istiyorum Wi-Fi ve Bluetooth mödülleri benim için önemli değil diyorsan,Bazooka'yı tavsiye ederim. İkisi de Ryzen 9 3950X'i rahat bir biçimde kaldıracaktır. Ancak dediğim gibi Bazooka bir tık daha iyi VRM yapısı sunar.

Bilgisayarı yoracaksanız Anakarta harcadığınız paraya acımayın.
Kasa için ben de MB511 öneririm.
Mümkünse bu işlemciye yakışan bir 2070S ekran kartına da dönebilirsiniz. Render sürelerini çok fark ettirir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı