R7 3700X sistem XMP açıkken bilgisayar geç açılıyor

gokbiloz

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar Ryzen 7 3700X islemcim BIOSTAR X570 GTA ana kartim ve 2x8 GB 3000MHz RAM'im mevcut. RAM normalde 2133 MHz de çalışıyor. XMP açınca 3000MHz de çalışıyor. Ama şöyle bir durum var XMP açınca ya da RAM'e o.c yapınca bilgisayar ın ilk açılışta anakartın logosunun gelişi yaklaşık 20 saniye sürüyor. Logoyu disabled yapsamda süre değişmiyor. Windows'un açılması ise toplamda 35 saniye sürüyor. Ama XMP kapalı ve o.c yapmıyorsam yani 2133MHz de çalışıyorsa RAM'ler, anakart logosu hemen geliyor ve Windows ekranı 14-15 saniye de açılıyor. Bunu nasıl aşabilirim bir çözüm var mı?

2133 MHz de gecikme değerlerin ile XMP'deki gecikme değerleri aynı mı? Aynı değilse normal ama aynıysa yazılımsal bir sorun vardır. BIOS ve cipset güncel mi?.

2133 MHz de gecikme değerlerin ile XMP'deki gecikme değerleri aynı mı? Aynı değilse normal ama aynıysa yazılımsal bir sorun vardır. BIOS ve cipset güncel mi?.
Aynı değil hocam 3000mhz de iken daha düşük gecikme. Bios ve chipset güncel. Sanırım xmp veya o.c yapınca ryzen lerde bir özellik varmış ram kontrolü yapıyormuş o yüzden uzun sürüyormuş. Bu kontrolü iptal edebilecek bir ayar aradım ama onu da bulamadım.

Böyle bir şeyle karşılaşmadıgım, için tam olarak ben de bilemiyorum 2133 MHz de sorun yoksa öyle kullan. Ben de 2133 MHz de de 3600 MHz de de aynı gecikme değerlerini vermediğinden XMP açık kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…