R7 3700X sisteme anakart tavsiyesi

Bütçe
10.000

Callactus

Decapat
Daha fazla  
Merhaba
İlk olarak sistem özelliklerimi göstermek istiyorum;

CPU: AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 36MB 8 çekirdek AM4 7nm
GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio 8 GB GDDR6.
RAM: GeIL 16 GB (2x8) Orion RGB 3600MHz CL18 DDR4.
Anakart: MSI MPG X570 GAMING Plus 4400MHz(OC)
Sıvı soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 240r 240mm
Not:Sıvı soğutucudan performans alamadığım için işlemci ile birlikte gelen kule tipi (sanırım) soğutucuyu kullanmaya başladım
SSD: Samsung 500GB 970 EVO 3400 MB okuma 2300 yazma.
PSU: Corsair 750W tx-m serisi 80+ Gold.
Kasa: MSI MPG Gungnir 100 tempered glass RGB USB 3.0 e-ATX mid Tower
Monitör: MSI Optix MAG272CQR 165Hz 2K Curved monitör.

Şuan sistemim bu şekilde fakat kasamın ön kapağı açık olmadığında işlemcim aşırı ısınma yapıyor 85 derece üstünü gördüğüm oluyor ve ekstra olarak sistem boşta iken 50-60 derece bazen 60 derece üstü gördüğüm oluyor 70 dereceye çıkmıyor (ani sıçramaları saymazsak), sanırım problemin anakarttan+kasadan kaynaklandığını düşünüyorum. Anakart ve kasa önerilerinizi almak istiyorum (kasa içerisinde fan ön fan olup egzoz fan olmaması önemli değil kendim tedarik edebilirim) fiyat bütçem 10.000tl ekstra olarak soğutucu da önerir iseniz -bu bütçe haricinde- çok sevinirim işlemcim Core Performance Boost ile 4.1-4.2GHz arası çalışıyor PBO açık mı emin değilim kontrol etmedim.

NZXT markasının kasalarını çok görmeye başladım öneriniz ne olur?
Bilgisayarı oyun için kullanıyorum amacım maksimum performans almak (tabii ki düşük sıcaklıklar ile)

Ekstra olarak sisteme 16GB ram daha eklemeyi düşünüyorum Corsair 2x8 Vengeance CL 18 3600MHz sistemde sorun çıkartır mı? (Farklı marka aynı özellik) performansa bir etkisi olur mu?(Yararlı zararlı)

PSU’ya sahibim PSU içeren bir kasa istemiyorum.

Son olarak sistemin boşta 50-60 derecelerde olması ve yüksek ısınmasından dolayı bu değişiklikleri yapma kararı aldım işlemciden kaynaklı bir şey olacağını düşünmüyorum çünkü benchmarklarını izlediğimde gayet normal değerler alındığını gördüm OC ile birlikte kasamın ön kapağını açtığımda 85 dereceler 75 hatta 73 72 lere kadar düşüyor (75 aşağısı kesin değil bazenleri) genellikle işlemciyi yoracak oyunlar oynamaktayım R6, World of Warcraft ( evet wow işlemci gücü kullanan bir oyun)

Kasa olarak bunu önerebilirim,ayrıca içinde 850 watt psu'da var.
Anakart olarak da bunu;
İşlemci soğutucu olarakda bunu;
Ya bence rami 32 GB çıkartmaya gerek yok şu an bile yetecektir 16 gb.

Kasa olarak bunu önerebilirim, ayrıca içinde 850 watt PSU'da var.
Anakart olarak da bunu;
İşlemci soğutucu olarak da bunu;
Ya bence RAM'i 32 GB çıkartmaya gerek yok şu an bile yetecektir 16 GB.

ASUS ROG STRIX B550-F, MSI B550 Gaming Plus, ASUS TUF Gaming X570 Pro bu 3 ü arasında kararsız kaldım seçemiyorum ve karşılaştırma yapabileceğim bir yer bulamadım bir öneriniz var mı? Hem karşılaştırma için hem bu 3 ü arasından

Bunlar am4 soket.Am5 işlemciler yeni çıktı.Alsanız bile elinizde patlar am5 soket anakart almadığınız sürece.Rica ederim.
Am5 destekleyen bir kart önerebilir misiniz bütçem gene aynı bir de kasa olarak önerdiğiniz yerime cooler master h500 ile td500 beğendim bir öneriniz var mı?

Bunlar am4 soket.Am5 işlemciler yeni çıktı.Alsanız bile elinizde patlar am5 soket anakart almadığınız sürece.Rica ederim.
İşlemci olarak ilerde 7800x3d ye geçiş yapabilirim ya da 5800x3d den daha iyisi.

Anakart olarak bunu;
Kasa olarak ise önü mesh yapılı yanları temperli cam olmalı dikkat etmeniz özellikler bunlar.
İşlemci olarak size bunu önerebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı