R7 3700X ve 3060 Ti performans düşüklüğü

İşletim sistemi
Windows 10
tüm oyunlarda mı daha fazla fps alıyon. Biraz daha açıklayıcı yazar mısın?
Şu an RDR 2 oynuyorum 40-45 fps alıyorum. Gerçekten sıkıntı ne çözmek istiyorum artık. Parçalarda mı sıkıntı var yazılımsal mı?
Valorant ve Warzone fpsim daha fazla. CS oynamıyorum. RDR2 da daha fazla. Driverlarınız güncelse yazılımsal olabileceğini pek sanmıyorum.

Valorant ve Warzone FPS'im daha fazla. CS oynamıyorum. RDR2 da daha fazla. Driverlarınız güncelse yazılımsal olabileceğini pek sanmıyorum.

Benchmark testinde bu çıktı.xmp profile de açık.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    274,8 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Öncelikle iyi günler. Mevcut sistemim budur:
İşlemci: Ryzen 7 3700X.
Anakart: Gigabyte B450M S2H V2.
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8 GB.
RAM: 2X XPG 8 GB Gammix D30 kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single kit RAM.
SSD: SanDisk 500GB Ultra NVMe M.2 SSD.
Kasa ve PSU: Cooler Master Masterbox MB511 ARGB 650W 80+ Bronze tempered glass USB 3.2 mid Tower kasa.
Monitör: BenQ XL2411P 144Hz.
BIOS güncel ve tüm driverlarımda günceldir. Bu sistemi toplama nedenim güncel oyunları sıkıntısız ve iyi FPS alarak rahatlıkla kullanmaktı. Geleceğe yönelikte 2K veya 4K monitör alarak güzelce yoluma bakmayı düşünüyordum. Elimde şu an halihazırda 1080P monitör var. FPS oyuncusuyum CS, Valorant ve Warzone tarzı oyunları oynamayı seviyorum. Bu oyunlarda stabil ve diğer sistemlere göre FPS değerlerim bence iyi değil. Şöyle açıklayayım, benim sistemime göre daha düşük işlemcili ve ekran kartı olan sistemler CS'de 300-400 FPS arası alıyor ve stabil ama benim sistemim 200'lere kadar indiğini görüyorum. Valorant ve Warzone'da da durum aynı. Warzone'da ki benchmarklara baktığımda 1080P Ultra'da 140ları görmekte ama benim sistemim 90-100 arası gitmekte. Diğer oyunlarda sıkıntı var mı diye bakmak istedim ve RDR 2'de kontrol ettim. Bu oyunda her şey Ultra'da 70 80 90 civarları almaktayım bunda sıkıntı yok. Sorun ne acaba? Aşağıya RDR2 ve Warzone FPS değerleri, GPU ve CPU kullanımı, sıcaklık durumlarını atıyorum. Darboğazlık durum var mı? Değerli bilgilerinizi iletirseniz sevinirim. Bu arada bu oyunlar için mi bu sistemi topladın diyeceksiniz ki sadece bu oyunları oynamıyorum. Güncel oyunları da oynamaktayım.
Hocam konuyu tekrar açıyorum ama sorununuzu çözebildiniz mi acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı