R7 3700X ve RTX 2060 sistem tavsiyesi

Yaklaşık 9620 lira tutuyor yanlış toplamadıysam.
Anladım. Peki şöyle bir şey olsa işlemcimi R5 3600 yada 3600 X' e çeksem, ekran kartım aynı kalsa daha çok dengelemiş olur muyuz? Uzun vadede kullanayım istiyorum birde açıkçası.
Ryzen 4000’i bekliyorum ben.Siz de bekleyin eğer ileriye dönük düşünüyorsanız.

.
.
.
.
.
ASRock B550 Pro4 (daha piyasaya çıkmadı)

Anladım. Hocam işlemciyi R5 3600X olarak düşünürsek ekran kartı ve anakart ne önermiştiniz?
Evet çok bilgim yok bu teknik PC konularında. Şimdi tekrar toplayıp sistemi bir bakayım hocam dediğiniz şekilde deniyorum şuan.

Anladım. Hocam işlemciyi R5 3600X olarak düşünürsek ekran kartı ve anakart ne önermiştiniz?

3600X gereksiz bir işlemci internetten testlere bakabilirsiniz 200 TL paalı ama ne oyunlarda ne de render tarzı şeylerde öne geçen bir tarafı yok. Oyunlarda en fazla 3 FPS oynar.
Evet çok bilgim yok bu teknik PC konularında. Şimdi tekrar toplayıp sistemi bir bakayım hocam dediğiniz şekilde deniyorum şu an.

Anakart daha piyasaya çıkmamış B550 PRO4 ama 2 haftaya çıkar. Ekran kartı da Nitro+

Yaklaşık 9620 lira tutuyor yanlış toplamadıysam.

Ryzen 4000’i bekliyorum ben.Siz de bekleyin eğer ileriye dönük düşünüyorsanız.
Ryzen 4000 ne zaman çıkacak bir bilginiz var mı?

Şimdi baktım da dediğiniz gibi hocam 2 fark var sadece teknik özellik olarak fiyat farkı da 160-170 TL. 0.2 GHz ile TDP değeri 35 W daha düşük. O zaman 3600 tabanlı topluyorum.
Mesajlara bakıyodum ama bu kısmı anlamadım hocam biraz daha anlatabilir misin tam olarak anlamadım hani.

Son düzenleme:
Ben de bekleyebiliyorsanız beklemenizi tavsiye ederim. Kalitesiz dediğim parça SSD idi. Hi-Level markasını pek önermiyoruz. Bekleyemem derseniz de aşağıdaki sistemi öneririm:

Toplam 9.658 TL yapıyor. Yanına 2K bir monitörle müthiş bir sistem olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı