R7 3700x ve RTX 2080 Sisteme PSU Tavsiyesi

MSİ firmasının üretmiş olduğu bilgisayar bileşenleri gerçekten kaliteli fakat gel gelelim ki ülkemizdeki teknik servisi pekte iyi sayılmaz. Seçmiş olduğun MSİ marka anakartın bios flashback özelliğinin olmadığına yönelik bir bilgi sahibiyim. Tabi bende yanlış biliyor olabilirim en iyisi mi siz tekrardan bir kontrol edin .
Seçmiş olduğunuz güç kaynağı gayet kaliteli ve sisteminizi besleme konusunda sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Ekran kartını beslemek için güç kaynağının 1 adet 8 pin PCI-E çıkışından güç almanız yeterli olacaktır PCI-E güç kablosu 8 & 6+2 pin çıkışları mevcut bu sayede ekran kartı için iki adet 8 pin güç elde etmiş olduğunuz ve bunu güç kaynağının 8 pin çıkışlarından bir tanesini kullanarak yapacaksınız.
İşlemci için 2 adet 4+4 pin işlemci güç çıkışı olması anakart alırken sizi kısıtlayan sebeplerden bir tanesini ortadan kaldırmış olacak.
 
B450 Tomahawk ile bu anakart arasında kalmıştım B450de bios flashback vardı sanırım oradan aklımda kalmış. Dediğiniz gibi anakartımda bios flashback yokmuş, amazondan alacaktım ama şimdi itopyadan alıp bios update için rica edeceğim sanırım. Teşekkürler her şey için.
 
Benim nacizane fikrim RAM'leri var ise imkan 3200 MHZ almanız çok bir fiyat farkı yok. Ve SSD + HDD yerine M2 almanız. Bende M2 ye yeni geçiş yaptım ve gerçekten aşırı fark ediyor.
 
Ramleri 3000 aldım 3200e overclocklarım diye düşünüyorum umarım problem çıkmaz. Harddiski ve SSDyi de çoktan aldım, SSD konusunda 400 MB/s yazma hızıyla 3000 arasında günlük kullanımda fark yok diye M2 alıp ekstra masrafa girmek istemedim. Hem ssd ben alırken indirimdeydi o yüzden yapıştım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı