R7 3700X ve RX 5700XT sistem oyunda kendini yeniden başlatıyor

erenyilmaz29

Hectopat
Selamlar,
R7 3700X ve RX 5700 XT sisteme sahibim. Sistemde FSP Hydro G Pro 850W güç kaynağı mevcut. Sistemi topladığımdan bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım fakat dün ve bugün olmak üzere 2 kere Forza Horizon 4 sırasında yaklaşık 2 saat oynadıktan sonra sistem kendini yeniden başlattı. Oyun sırasında sıcak değerlerini anlık olarak takip ediyorum. CPU 65, GPU 75 ve GPU bağlantı yeri 92 dereceyi geçmedi. Ortalama sıcaklıkları CPU 55, GPU 62, GPU bağlantı 73 derece. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

İşlemciye yada herhangi bir parçaya OC veya uv yaptınız mı?

Reset konusu bakılacaklar sırası:

1.Anakart BIOS'unda güncelleme yapıldı mı? Yapıldıysa geri dönün.
2.PSU arızası ya da bir şekilde uyumsuzluğu veya yetersizliği kalitesizliği ayrıca fiş priz gibi güç ile ilgili kabloların kontrolü veya değiştirilip denenmesi yada daire de olan voltaj dalgalanmalarının derecesi.(5700xt serisi psu seçer ayrı ayrı 2 adet pcie kablosuyla besleyin)
3.RAM uyumsuzluğu ya da stabilitesi problemi OC varsa iptali ve XMP modu kapalı deneme varsa farklı RAM ile deneme.
4.CPU OC veya undervolt işlemi iptali veya stabilitesi.
5.SSD gibi disk arızası veya Firmware güncellemesi kontrolü.
6.Ekran kartı, ses kartı vb. parçaların sürücüsel problemi veya çakışması.

53c873c7f92b5616e867ad8e38fcbfcd.png

İşlemciye yada herhangi bir parçaya OC veya uv yaptınız mı?
Hayır herhangi bir ayarı değiştirmedim. Zamanında nasıl ayarladıysam o şekilde kullanıyorum.
1598182755722.png

1598182831736.png

Reset konusu bakılacaklar sırası:

1.Anakart BIOS'unda güncelleme yapıldı mı? Yapıldıysa geri dönün.
2.PSU arızası ya da bir şekilde uyumsuzluğu veya yetersizliği kalitesizliği ayrıca fiş priz gibi güç ile ilgili kabloların kontrolü veya değiştirilip denenmesi yada daire de olan voltaj dalgalanmalarının derecesi.(5700xt serisi psu seçer ayrı ayrı 2 adet pcie kablosuyla besleyin)
3.RAM uyumsuzluğu ya da stabilitesi problemi OC varsa iptali ve XMP modu kapalı deneme varsa farklı RAM ile deneme.
4.CPU OC veya undervolt işlemi iptali veya stabilitesi.
5.SSD gibi disk arızası veya Firmware güncellemesi kontrolü.
6.Ekran kartı, ses kartı vb. parçaların sürücüsel problemi veya çakışması.

Eki Görüntüle 646531
1. Herhangi bir güncelleme yapmadım. Sadece Windows 10 otomatik güncelleme yapıldı.
2. Test ettim sorun yok.
3. Test ettim sorun yok.
4. Herhangi bir OC yok
5. Test ettim sorun yok.
6. Bundan emin değilim

Son düzenleme:
Hayır herhangi bir ayarı değiştirmedim. Zamanında nasıl ayarladıysam o şekilde kullanıyorum.
Eki Görüntüle 646532
Eki Görüntüle 646534

1. herhangi bir güncelleme yapmadım. Sadece Windows 10 otomatik güncelleme yapıldı.
2. test ettim sorun yok.
3. test ettim sorun yok.
4. herhangi bir OC yok.
5. test ettim sorun yok.
6. bundan emin değilim.

Tek değişken Windows 10 güncellemesi ise USB final sürüm Windows hazırlayıp format atıp deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı