Benzer performansta olurlar. Aynı fiyattan çıkacağını sanmıyorum ama bu işlemciyi 3700X gibi 2400TL civarına çıkartırlarsa bence İ7 10700 daha mantıklı olur.
Oyun performansı olarak 10700'ün daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü rakip firmaya göre çıkarılan ürünler oluyor bu yüzden oyun performansı olarak 10700 daha iyi olacaktık fakat render tarzı konularda 3700X yine bir tık önde olur.
Pclie 4.0 desteği Intel'de henüz yok anakartlarında geleceğe dönük olacak diye söyleniyor ama 11.nesil işlemcilerle geleceğinden bahsediliyor. Yeni teknolojiler konusunda takıntılı değilsen Intel al ama neden yeni teknolojiyi kullanmayayım dersen de AMD al derim. Neticede onca para veriyoruz geleceğe dönük ve son teknolojilere sahip olması önemli.
Arkadaşlarımla aynı fikirde değilim dediğim gibi AMD'nin artıları göz ardı edilemez kafadan müthiş bir PCI-e 4.0 özelliği, neredeyse yarı yarıya daha az güç tüketimi 65W - 125W, 7nm teknolojisi hiç düşünmem bile bende intelciyim halen daha i9 9900K düşünüyorum ama AMD varken Intel hiçbir şey yapamaz. Intel kendisi bile açıkladı AMD'nin gerisinde kaldık diye gerisini siz düşünün.
Kesinlikle katılıyorum Intel eksileri yine bir anakart masrafı, yine daha fazla para bitti kısacası artık Intel.
5-10 FPS için (Intel oyun için yüksek bile olsa) kesinlikle bu kadar artı özellik vazgeçilmez.
Oyun için değil render için alacağım. Aslında beklemekte fayda var. Belki bu testler daha gerçeği yansıtmıyordur.
Uzun yıllar kullanmak istiyorum o yüzden B550yi de bekleyeceğim. Sıkıntı yok ben beklerim.