R7 3700X'te CPB kapatılmalı mı?

grindmode

Zeptopat
Daha fazla  
İşlemcim R7 3700X ve sıcaklık değerlerine baktığımda araştırdığıma göre CPB'den kaynaklı düzenli oynamalar oluyor. Örneğin işlemci sıcaklığı 35e kadar düşüp 48'lere çıkıyor. İşlemcimin stok fanı gayet kaliteli, o yüzden bir sorun olacağını şahsen düşünmüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? CPB'yi kapamalı mıyım? Eğer cevap evetse nasıl kapatılır ve CPB, işlemciye zarar verir mi? Ayrıca bahsettiğim değerler işlemci yük altında değilken ki değerler.
Bu tarz dalgalanmalardan bahsediyorum...
İŞLEMCİ.PNG

Ben şahsen sıcaklık dalgalanmalarını çok sevmeyen birisi olduğum için, CBP'yi kapattım. İşlemci kilitini x39.5 yaptım ve voltaj ise otomatikte 1.1Volt. 3950 Mhz'de gayet verimli bir şekilde kullanıyorum. Sıcaklık değerleri düşük. Şu an mesela boşta youtube falan 39 derecelerde. Oyunlara falan girince de 45-46 oluyor en fazla. Ama stok fan değil, farklı bir hava soğutmalı fan kullanıyorum. Tercih meselesi açıkçası. CBP açık kullanmak da bir tercih.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı