R7 3750H + 1660 Ti vs 7700K + 1070

Deniz Taşdelen

Hectopat
Merhabalar, iki laptop arasında kaldım, programlamada iyi günümüzdeki oyunları 1080P'de rahat oynatacak bir PC'ye ihtiyacım var. Çok oyun bağımlısı değilim ama ortalama şekilde oynuyorum, zaten oyun performansı ne kadar yüksekse programlama uygulamalarında da o kadar yüksek performanslı olur. Cihazlar aşağıda. Sizce performans ve fiyat açısından hangisini seçmek daha mantıklı olur? Teşekkürler.

ASUS TUF
  • Ryzen 7 3750H
  • 16 GB 2400 MHz RAM
  • GTX 1660 Ti 6 GB 192 Bit
  • 1TB HD + 256 GB SSD
  • 6850 TL

MSI Gaming
  • i7 7700K (masaüstü işlemcisi)
  • 16 GB 2400 MHz RAM
  • GTX 1070 8 GB 256 Bit
  • 1TB HD + 256 GB SSD
  • 7500 TL

Eğer ikinci leptopun sıfırı mevcutsa çok daha avantajlı işlemci bakımından. Ekran kartları üç aşağı beş yukarı aynı performansta.

Teşekkürler bende ekran kartılarının neredeyse aynı performansta olması bakımından çok kararsız kaldım
Alttaki pc sıfır değil ikinci el ama çok temiz kullanılmış performans ve fiziksel olarak gayet iyi durumda yukarıdaki pc ise sıfır

Performans haricinde cihazlarin agirliklarini da degerlendirin. i7 9700K'ya sahip olan Monster laptoplar 3-3.5 kilo. Adaptoru 1 kilo. Ayrica o i7 ile 2 saatten fazla batarya suresi zor alirsiniz. 2 saatlik batarya ile de ne anladik laptoptan.
1660Ti ile 1070 yaklasik ayni performansa sahip.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama islemci olarak i7 daha guclu.

Programlama uygulamalarindan bahsetmissiniz ama piyasadaki herhangi bir IDE'nin bu iki islemciyi de eger cok ciddi bir buyuklukte bir projede calismiyorsaniz zorlamasi soz konusu bile degil.

Performans haricinde cihazlarin agirliklarini da degerlendirin. i7 9700K'ya sahip olan Monster laptoplar 3-3.5 kilo. Adaptoru 1 kilo. Ayrica o i7 ile 2 saatten fazla batarya suresi zor alirsiniz. 2 saatlik batarya ile de ne anladik laptoptan.
1660Ti ile 1070 yaklasik ayni performansa sahip.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama islemci olarak i7 daha guclu.

Programlama uygulamalarindan bahsetmissiniz ama piyasadaki herhangi bir IDE'nin bu iki islemciyi de eger cok ciddi bir buyuklukte bir projede calismiyorsaniz zorlamasi soz konusu bile degil.

Teşekkür ederim evet haklısınız editör ıde
Ve programlar açısından en ufak zorlanma olmaz sadece belirtmek istedim
Ağırlık konusundada tabi alttaki pc baya farka daha ağır gpu lar arasında performans aynı olmakla beraber aklımı karıştıran 166ti ın turing 1070in pascal mimariye sahip olmaları ve aralarındaki 3 yıllık piyasaya çıkış zamanı farkı

7700K olanda ciddi ısınma sorunları görülebilir gibi geliyor. Ben Ryzen olanı tercih ederdim herhalde.

Daha da iyi bir seçenek isterseniz İ5 9300H veya İ7 9750H bir cihaz bakın. 7500TL fiyata 1660ti ile bu işlemcileri sıfır olarak bulabileceğine inanıyorum.

Örnek olarak bunu atabilirim. 9750H 7700K çok rahat geçebilen bir işlemci. Monster istemiyorsan buna benzer özellikte başka bir marka da bakabilirsin.

Son düzenleme:
7700K olanda ciddi ısınma sorunları görülebilir gibi geliyor. Ben Ryzen olanı tercih ederdim herhalde.

Daha da iyi bir seçenek isterseniz İ5 9300H veya İ7 9750H bir cihaz bakın. 7500TL fiyata 1660ti ile bu işlemcileri sıfır olarak bulabileceğine inanıyorum.

Örnek olarak bunu atabilirim. Monster istemiyorsan buna benzer özellikte başka bir marka da bakabilirsin.

Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı