R7 3750H GTX 1650 laptop yenilenmeli mi?

ROOK1E97

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayarım yaklaşık 4.5 yaşında ve yakın zamanda Cyberpunk 2077 ve The Last of Us Part 1 gibi oyunları bitirdim. Ancak, oyunları oynarken grafik ayarlarını kurcalamak zorunda kaldım, bu da beni düşündürdü: Acaba sistemim çok mu eski? Şu anda yaklaşık 40.000 TL'lik bir bütçem var fakat gerçekten yeni bir sistem alıp almanın değip değmeyeceğinden emin değilim. Bu laptopu aldığımda 11-12 yaşlarındaydım ve şimdi seneye oyun oynayabilecek durumda olup olamayacağımı veya oyun oynamaktan hala zevk alıp alamayacağımı açıkçası bilmiyorum.

Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • Ekran kartı: GTX 1650.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 3750h.
  • RAM: 16x2, 32 GB, 2400 MHz, CL19.
  • SATA slotu: HDD wdc WD10SPZX 1TB.
  • NVMe SSD slotu: NVMe SSD MLD 300 1TB.
  • SATA M.2 slotu: HP S700 500GB.
Sizce bu bilgisayarla devam etmek mantıklı mı, yoksa yeni bir sistem almak mı daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani hocam 1650 artık ömrünü tamamlamak üzere bu saatten çıkacak oyunların çoğuda genelde düşük FPS ile oynarsınız. İmkanınız varsa değişin ama bence RTX 5000 serisini bekleyin yakında tanıtılacağı söyleniyor.

Bilgisayarım yaklaşık 4.5 yaşında ve yakın zamanda Cyberpunk 2077 ve The Last of Us Part 1 gibi oyunları bitirdim. Ancak, oyunları oynarken grafik ayarlarını kurcalamak zorunda kaldım, bu da beni düşündürdü: Acaba sistemim çok mu eski? Şu anda yaklaşık 40.000 TL'lik bir bütçem var fakat gerçekten yeni bir sistem alıp almanın değip değmeyeceğinden emin değilim. Bu laptopu aldığımda 11-12 yaşlarındaydım ve şimdi seneye oyun oynayabilecek durumda olup olamayacağımı veya oyun oynamaktan hala zevk alıp alamayacağımı açıkçası bilmiyorum.

Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • Ekran kartı: GTX 1650.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 3750h.
  • RAM: 16x2, 32 GB, 2400 MHz, CL19.
  • SATA slotu: HDD wdc WD10SPZX 1TB.
  • NVMe SSD slotu: NVMe SSD MLD 300 1TB.
  • SATA M.2 slotu: HP S700 500GB.
Sizce bu bilgisayarla devam etmek mantıklı mı, yoksa yeni bir sistem almak mı daha iyi olur?
Yenileyin hocam. Güzel bir 4060'lı Nitro 5 alın bence.

@Sgt. Revenger beğenmedim atma sebebinizi anlayamadım. Arkadaş 40 bin bütçem var diyor (bilgisayar için.) Siz gelmişsiniz 5000 serisini bekleyin diyorsunuz, zaten 5000 serisinin en giriş seviye kartı 40 bin üstü olacak. Sadece ekran kartını ne yapsın adam?

@Sgt. Revenger beğenmedim atma sebebinizi anlayamadım. Arkadaş 40 bin bütçem var diyor (bilgisayar için.) Siz gelmişsiniz 5000 serisini bekleyin diyorsunuz, zaten 5000 serisinin en giriş seviye kartı 40 bin üstü olacak. Sadece ekran kartını ne yapsın adam?

Fiyatları henüz bilemiyoruz hocam ama bence 50k üstü gelceğini de düşünmüyorum 5050 5060 seviyesinde bir karta sahip laptopun.

Fiyatları henüz bilemiyoruz hocam ama bence 50k üstü gelceğini de düşünmüyorum 5050 5060 seviyesinde bir karta sahip laptopun.

Kendiniz söylüyorsunuz direkt. Arkadaşımız bilgisayar yenilemek istiyorum diyor siz bütün bütçenin de fazlasıyla yeni kart bekleyin alın diyorsunuz. Lütfen düzgün okuyarak yanıt verin 🙌

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı