R7 3750h GTX 1650 sistemde ekran kartı kullanımı %45, işlemci kullanımı >%85

Emir_k0

Zeptopat
Daha fazla  
Birkaç ay öncesine kadar oynadığım Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyununda 60 FPS altına düşmüyordum hep 70-100 FPS arası oynuyordum. Son birkaç ayda ne olduysa oyun 60 FPS üzeri seyrederken en ufak silah ateşleme, çatışma gibi durumlarda 30 FPS'ye kadar düşüyor. GPU - CPU kullanımına ve sıcaklıklarına baktığımda ise, CPU kullanımı ve sıcaklığı; %85-99, 94-96 derece. GPU ise; %40, 60, sabit 86 derece olarak görünüyor. Bir sürü işlem denedim oyunu en düşük ayarlarda çalıştırmak gibi fakat hiçbir işe yaramadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistemim;
AMD Ryzen 7 3750h with Radeon Vega Mobile GFX 2.30 GHz.
8 GB RAM.
GTX 1650.

Birkaç ay öncesine kadar oynadığım Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyununda 60 FPS altına düşmüyordum hep 70-100 FPS arası oynuyordum. Son birkaç ayda ne olduysa oyun 60 FPS üzeri seyrederken en ufak silah ateşleme, çatışma gibi durumlarda 30 FPS'ye kadar düşüyor. GPU - CPU kullanımına ve sıcaklıklarına baktığımda ise, CPU kullanımı ve sıcaklığı; %85-99, 94-96 derece. GPU ise; %40, 60, sabit 86 derece olarak görünüyor. Bir sürü işlem denedim oyunu en düşük ayarlarda çalıştırmak gibi fakat hiçbir işe yaramadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistemim;
8 GB RAM.
GTX 1650.

Edit: Ekran kartı kullanımını %80 üzerine çıkarmayı başardım fakat sorunum devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim;
8 GB RAM.
GTX 1650.

Edit: Ekran kartı kullanımını %80 üzerine çıkarmayı başardım fakat sorunum devam ediyor.

Isı değerleri 90-95° üstüne çıkarsa frekans kısıp ısıyı düşürmeye çalışabilir, arkadaşın dediği gibi bakım zamanı gelmiş gibi.

İşlemci macununu yenileme vakti geldiğini belirtir bu durum. MX4 vb kaliteli bir macun almanızı öneririm.

Sistemim;
8 GB RAM.
GTX 1650.

Arkadaşlar 2021 Ekimde aldım ilk defa laptop kullandığım için içini açıp temizlemekten, macun sürmekten de korktum açıkçası. Ayrıyeten içi açılınca garanti kapsamındanda çıkacağı için maalesef yapamadım. Teşekkür ederim yanıtlarınız için, nasıl bir bakım yapmalıyım ?

Arkadaşlar 2021 Ekim'de aldım ilk defa laptop kullandığım için içini açıp temizlemekten, macun sürmekten de korktum açıkçası. Ayrıyeten içi açılınca garanti kapsamındanda çıkacağı için maalesef yapamadım. Teşekkür ederim yanıtlarınız için, nasıl bir bakım yapmalıyım?

Güvenliğiniz bir bilgisayar cıya verin sizin gözünüzün önünde bakımını yapsın parça çalma riskine karşı.

Güvenliğiniz bir bilgisayar cıya verin sizin gözünüzün önünde bakımını yapsın parça çalma riskine karşı.
Kendi yapabilir, risk olmaz. Tek risk tornavidayı bastırır ve kaydırıp küçük parçaları sökerek çöp eder. Dikkatli yapar ise yavaş ve sakin sıkıntı olmaz.

Kendi yapabilir, risk olmaz. Tek risk tornavidayı bastırır ve kaydırıp küçük parçaları sökerek çöp eder. Dikkatli yapar ise yavaş ve sakin sıkıntı olmaz.

Yapar tabii ama adam da hiç bilmiyordurki termal macun falan nereye sürülür YouTube'dan aynı modelinin bakımını yapan bir videoyu açar yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı