R7 3800X sistem toplama

Bu şekilde almamı tavsiye eder misiniz?

Dosya Ekleri

• F31B90DC-6330-4641-9EEB-A5394E67CB48.png
    91,8 KB · Görüntüleme: 45
Aslında ben 24 inçden fazla bir boyut isteniyorum monitöre baya yakın durduğum için 27 inç büyük gelebilir diye düşünüyorum.
Daha iyi ama dediğim gibi B550-E almak daha mantıklı. Çünkü hem daha fazla port sunuyor hem de OC potansiyeli daha fazla.
Oc yapmayı düşünmüyorum. Stok kullanacağım.

Aslında ben 24 inçden fazla bir boyut isteniyorum monitöre bayağı yakın durduğum için 27 inç büyük gelebilir diye düşünüyorum.

OC yapmayı düşünmüyorum. Stok kullanacağım.

Büyük gelemez merak etmeyin. Yani 50 Cm'den yakın da durmuyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.
Aslında ben 24 inçden fazla bir boyut isteniyorum monitöre bayağı yakın durduğum için 27 inç büyük gelebilir diye düşünüyorum.

OC yapmayı düşünmüyorum. Stok kullanacağım.

Yine de B550-E daha iyi aynı fiyata denk geliyorlar.
Bir de şimdi fark ettim 2070S alınmaz bu bütçeye. 2080S alın. Ve hangi siteden topladınız bilmiyorum ama o sitede fiyatlar çok uçukmuş oradan almayın.

Hocam ben örnek olsun diye o siteden topladım. Tanıdık bir bilgisayarcıda toplatmayı düşünüyorum ama adama şu parçaları kulan diyeceğim yani adama seçtirmeyeceğim.

Taş gibi sistem. Aynı parçaları hangi site ucuzsa oralardan tek tek alıp kendiniz toplamanız daha hayırlı olur tabi ki.

Hocam valla o ekran kartını seçince 2k artıyor bu durum da beni aşar.
Taş gibi sistem. Aynı parçaları hangi site ucuzsa oralardan tek tek alıp kendiniz toplamanız daha hayırlı olur tabi ki.
Bu sistemde sadece işlemciyi 3700x yapıp alabilirim diye düşünüyorum. Sizce o resimdeki sistemin işlemciyi 3700x yapıp alsam mı daha iyi olur yoksa eklediğim resimdeki sistemi mi?

Dosya Ekleri

• 6D476CF0-F501-45D1-972E-BBCEA6A15F13.png
    91,8 KB · Görüntüleme: 49
Hocam ben örnek olsun diye o siteden topladım. Tanıdık bir bilgisayarcıda toplatmayı düşünüyorum ama adama şu parçaları kulan diyeceğim yani adama seçtirmeyeceğim.

İlk olarak o RAM'ler 3600 MHz olmasına rağmen CL 20 yani gecikmesi çok fazla bu da performansı kötü etkiler. Onun yerine 3200 MHz CL 16 RAM'ler tercih edin. Sonra dedğim gibi anakartı B550-E alması daha mantıklı. Ekran kartını da 2080S alın. Kasa ve PSU fena değil ama daha iyisi de alınabilir. HDD ve SSD güzel ama pahalı (siz ucuza alacağım dediniz diye sorun etmiyorum). Son olarak bütçe bu kadar fazla iken soğutma almamak garip olmuş.

Monitör için bütçe ne kadar?

Anladım ram konusunda da bunu dikkate alacağım ancak ben oc yapmayı kesinlikle düşünmüyorum. Stok halde de yeterli gelmez bu fanlar?

Anladım ancak ben OC yapmayo kesinlikle düşünmüyorum. Stok halde de yeterli gelmez bu fanlar?

Kasa hava almıyor. Alsa yeter ama bence Cooler Master'ın bir kasasını alın. Önü mesh olsun. O zaman yetercektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…