R7 3800X sistemde Boot ve VGA ışıkları sabit yanıyor

KarmajenX

Decapat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
49
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, durduk yere bilgisayar mavi ekran hatası verdi ve kapandı, sonra da BIOS'a girmeye çalıştım, BIOS'a girince tekrar mavi ekran verdi. Şu anda ne BIOS'a girebiliyorum ne de bir şey yapabiliyorum. Boot ve VGA ışığı sabit yanıyor ve klavye, fare güç gelmiyor. Ne yapmam lazım? Biraz araştırdım, BIOS güncellemesi lazım denmiş ama ekrana görüntü gelmiyor. Kafayı yiyeceğim, arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Sistem bilgileri: MSI 2080 Ti, MSI X570, Ryzen 3800X, Corsair Vengeance 3200 MHz.
 
MSI 2080 yatay mi dikey mi ? Yatay sa sarkma kolu takılı mı ? Dikey se düşer kablo dan olabilir , yatay sa Ana kart soket yuvası tozlanmış , gevşemiş , hatta soket klipsli tam oturmamış olabilir , MSI biraz nazlı dır bu konu da , tekrar tekrar söküp takman gereke bilir , görüntü gelince bios güncelle yada aynı bios u tekrar at .
Düşey değil riser kablo yazdım ama salak tel... duzeltmede başka bir şey yazmış .
 
MSI 2080 yatay mi dikey mi? Yatay sa sarkma kolu takılı mı? Dikey SE düşer kablodan olabilir, yatay sa anakart soket yuvası tozlanmış, gevşemiş, hatta soket klipsli tam oturmamış olabilir, MSI biraz nazlı dır bu konu da, tekrar tekrar söküp takman gerekebilir, görüntü gelince BIOS güncelle ya da aynı BIOS'u tekrar at.
Düşey değil riser kablo yazdım ama salak tel... Duzeltmede başka bir şey yazmış.

Yatay biçimde temizlemesini yaptım ayakta takılı durumda şu anda ama sonuç değişmedi. Klavye ve mouse güç gelmiyor.
 
Bütün bağlantı USB leri ve PSU kablo dahil sök , 1 dakika yakın güç düğmesine bas , olas sa bütün kablo larini takıp yeniden dene , buda olmassa ekran kartı ve ram lari sök temizle tekrar tak tekrar tekrar öyle dene .
Bu yazdıklarım sistemsel arıza için değil MSI 2080 nin MSI x570 Ana kart görüntü vermeme nazliligi için dır .
Ellerini kalorifer peteği ne yada metal olan bir şeye degdirip üstündeki statik elektrik i boşalt .
 
Son düzenleme:
Bütün bağlantı USB'leri ve PSU kablo dahil sök, 1 dakika yakın güç düğmesine bas, olas sa bütün kablo larini takıp yeniden dene, bu da olmazsa ekran kartı ve RAM'lari sök temizle tekrar tak tekrar tekrar öyle dene.
Bu yazdıklarım sistemsel arıza için değil MSI 2080'nin MSI X570 anakart görüntü vermeme nazliligi için dır.
Ellerini kalorifer peteği ne ya da metal olan bir şeye degdirip üstündeki statik elektrik i boşalt.

Bir de öyle denerim. Anlamadığımsa klavye ve fareye güç gelmemesi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı