Çözüldü R7 4800H işlemci 95 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

triggerr

Hectopat
Daha fazla  
1725992938795.png

Şu an sadece kick yayını açık onu izliyorum. Bu sıcaklık değerleri normal mi?

GTX 1650 Ti ekran kartı oyun oynarken bile 60-70 derece aralarında oluyor lakin işlemci tarafında bir sıcaklık söz konusu.

Çözüm
Sorunu çözdüm. İşlemcinin Turbo Boost özelliğini en düşüğe çektim. İşlemci genel olarak güçlü bir işlemci ve buna bağlı olarak çok ısınıyor. Şu an Max 60-70 derecelerde seyrediyor. FPS düşüşü de olmadı.
Bakım zamanı gelmiş üstünede bayağı geçmiş gibi. Bakım sonrası normal değerlere ulaşır. Macun değişimi ve fan temizliği şart.

Şöyle bir şey var iki ay önce temizlenmiş, termal macun sürülmüş. Ekran kartı bu kadar ısınmıyorken işlemcinin bu kadar ısınmasını anlayamadım.
Bilmiyorum ama güçlü bir işlemci olduğundan dolayı olabilir mi?

Şöyle bir şey var iki ay önce temizlenmiş, termal macun sürülmüş. Ekran kartı bu kadar ısınmıyorken işlemcinin bu kadar ısınmasını anlayamadım.
Hocam çok bilgili değilim bu konularda ama bir sorun olduğu çok aşikar. Bilgili arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir.

Aynı işlemciyi kullanan biriyim. Bakım zamanı macunu düzgün sürdüğünüz sürece benchmarklarda en fazla 89 derece görmesi gerek. Macunda baloncuk yaparsa ya da düzgün sürülmemişse sıcaklıklar yine yükselir. Bana çok fazla böyle gelen müşteri oluyor. Isı iletimi kötü olan bir macun kullanmışsanızda böyle sorunlar olabiliyor.

Bu arada ekleyeyim bu süreçte oyuna vesairede girdim, büyük ihtimal 95 derece oyundayken oldu. Yine soralım, oyun içerisinde 95 derece normal mi?
Laptop Lenovo Ideapad Gaming 3.

Bu arada ekleyeyim bu süreçte oyuna vesairede girdim, büyük ihtimal 95 derece oyundayken oldu. Yine soralım, oyun içerisinde 95 derece normal mi?
Laptop Lenovo IdeaPad Gaming 3.

İşlemciyi en yoğun kullanan God of War'da bile fan hızları optimumsa işleciniz 65W'a kadar kullansa 85-90 arası anca olması lazım.

Laptop Lenovo IdeaPad Gaming 3.

Legion serisinden daha kötü bir soğutması varsa normaldir o zaman. Legion serisinin fan kalitesi ve soğutma kapasitesi IdeaPad Gaming serilerinden daha iyi durumda. Örnek Legion serisi 4800 H işlemcili.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Legion serisinden daha kötü bir soğutması varsa normaldir o zaman. Legion serisinin fan kalitesi ve soğutma kapasitesi IdeaPad Gaming serilerinden daha iyi durumda. Örnek Legion serisi 4800 H işlemcili.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olabilir. Çünkü soğutma kısmınını anlandırammadım. Fan çıkışı monitore doğru bakıyor. Değişik bir mühendislik. Monitore sıcaklık vuruyor.

Olabilir. Çünkü soğutma kısmınını anlandırammadım. Fan çıkışı monitore doğru bakıyor. Değişik bir mühendislik. Monitore sıcaklık vuruyor.

O zaman laptop soğutmaya pek meyilli değil desek yeri. Bu tip soğutma kalitesizliği maalesef her markanın girişi seviyesi oyuncu laptoplarında mevcut. Sıvı metal soğutmaya geçiş yaparak ancak düzgün bir miktarda iyileştirme yapılabilir diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı