Çözüldü R7 4800H laptopta FreeSync kapatılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustafaslhgllr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 2 gün önce ASUS ROG STRIX marka bir laptop aldım. Lafı çok uzatmayacağım AMD Ryzen 7 4800H işlemci ve 3050 Ti ekran kartı ve 144Hz monitör var. LoL gibi oyunlar ağırlıklı olarak işlemci kullanıyor ve bu yüzden FPS düşüklüğü yaşıyorum. Böyle bir PC'de 90-100 arası FPS alıyorum. Konuyu biraz araştırdım FreeSync özelliğini kapatmam gerekiyormuş ama bir türlü bulamadım bu özelliği. NVIDIA denetim masasında da yok. Altını üstüne getirdim bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Tamamdır reis sağ olasın. Ama hala anlamadığım Dual RAM ile tam olarak alakası nedir bu olayın?

Dual channel yaptığında bant genişliği artar ve veri yolu arttığı için işlemci daha rahat çalışır, bunun sadece AMD ile alakası yoktur, Intel cihazlardada aynı problem var. Sadece AMD işlemcilerin yapısından dolayı AMD işlemcilerde Dual channel daha fazla etki ediyor. Aynı RAM'den alıp diğer slota ekleyeceksin.
Tamamdır reis sağolasın. Ama hala anlamadığım dual ram ile tam olarak alakası nedir bu olayın?
Kankam olay şöyle bu AMD işlemcilerde işlemcinin tam performanslı çalışması için 2 ram kanalında da aynı cl ve mhz değerine sahip 2 tane ram olması lazım. Mesela intel kullanan arkadaşımda 8 gb'dayken hiç sorun yokken benim ryzen 7 can çekişiyordu. Ama üstündeki ram'den bi tane daha takınca %40-50 oranında fps'im arttı 120 alıyordum valoda +200 oldu gibi gibi.

Kankam olay şöyle bu AMD işlemcilerde işlemcinin tam performanslı çalışması için 2 ram kanalında da aynı cl ve mhz değerine sahip 2 tane ram olması lazım. Mesela intel kullanan arkadaşımda 8 gb'dayken hiç sorun yokken benim ryzen 7 can çekişiyordu. Ama üstündeki ram'den bi tane daha takınca %40-50 oranında fps'im arttı 120 alıyordum valoda +200 oldu gibi gibi.
Tamamdır dostum çok teşekkür ederim. Denicem bunu.

Tamamdır reis sağ olasın. Ama hala anlamadığım Dual RAM ile tam olarak alakası nedir bu olayın?

Dual channel yaptığında bant genişliği artar ve veri yolu arttığı için işlemci daha rahat çalışır, bunun sadece AMD ile alakası yoktur, Intel cihazlardada aynı problem var. Sadece AMD işlemcilerin yapısından dolayı AMD işlemcilerde Dual channel daha fazla etki ediyor. Aynı RAM'den alıp diğer slota ekleyeceksin.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı