R7 4800h sistem tek 8 GB RAM ile FPS düşüşü yaşatır mı?

Xredstyle

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selamlar. R7 4800h işlemciye, 1650 Ti veya RX5500M ekran kartına sahip bir laptop alacağım. Fakat RAM 8 GB. RAM'i ileri zamanlar da eklemeyi düşünüyorum. Drop, kasma gibi olaylar yaşar mıyım?

Oyunlar:
CS:GO
Valorant.
GTA V
Apex Legends.
AC Odyssey, Origins, Valhalla.
CoD Warzone.
Forza Horizon 4

Programlar:
Unity.
UE 4
UE5(belki)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir ? Ağırlık oyun mu bir de ?

İşlemciler, özellikle Ryzen işlemciler, Dual-Channel RAM'leri çok severler ve optimum performanslarına genelde Dual-Channel RAM varken ulaşırlar. İşlemcinizden 8GB RAM ile tam performans alamazsınız, RAM yer yer yetersiz gelecektir. Olabildiğince erken 16GB yapmanızı öneririm.

Bütçeniz nedir? Ağırlık oyun mu bir de?

Genel olarak oyun hocam, bütçe zorlarsa 10k. Ben bu donanımlar sıkıntı çıkarır mı diye merak ettim. Bunu alacağım.
Bütçeniz nedir? Ağırlık oyun mu bir de?

Oyun yapımı da var hocam. İşlemci o yüzden çok güçlü.
İşlemciler, özellikle Ryzen işlemciler, Dual-Channel RAM'leri çok severler ve optimum performanslarına genelde Dual-Channel RAM varken ulaşırlar. İşlemcinizden 8 GB RAM ile tam performans alamazsınız, RAM yer yer yetersiz gelecektir. Olabildiğince erken 16 GB yapmanızı öneririm.

Hocam MSI laptop alacağım, garanti dışına çıkar mı RAM takınca?

Genel olarak oyun hocam, bütçe zorlarsa 10k. Ben bu donanımlar sıkıntı çıkarır mı diye merak ettim. Bunu alacağım.

Oyun yapımı da var hocam. İşlemci o yüzden çok güçlü.
Yani oyun için 1650 Ti da çoğu oyun için şu anlık sorun çıkarmaz ancak işlemci 8C/16T olmasın derseniz 1660 Ti, RX 5600M veya RTX 2060 olan modellere bakın derim. Bu fiyatta biraz zor ancak aceleniz yoksa indirimlerde güzel ürünler yakalanabilir.

Yani oyun için 1650 Ti da çoğu oyun için şu anlık sorun çıkarmaz ancak işlemci 8C/16T olmasın derseniz 1660 Ti, RX 5600M veya RTX 2060 olan modellere bakın derim. Bu fiyatta biraz zor ancak aceleniz yoksa indirimlerde güzel ürünler yakalanabilir.

Hocam nisan da falan alacağım zaten, doların yansımasını bekliyorum.8C/16T gerçekten gerekli bana. Belki 6 çekirdeğe de okey derim ama 4 çekirdek yok karşılamaz isteklerimi.

Hocam nisan da falan alacağım zaten, doların yansımasını bekliyorum.8C/16T gerçekten gerekli bana. Belki 6 çekirdeğe de okey derim ama 4 çekirdek yok karşılamaz isteklerimi.

Bu ürün tam size göre (4800H RTX 2060 birlikteliği) fiyat aşıyor ama daha zamanınız var ve indirim, dolar derken belki denk gelir.

Tamam hocam beklerim. Burada çift kanal var değil mi?
Bilmiyorum. Almadan önce müşteri hizmetleri ile görüşün, yorumlara bakın hangi marka olursa olsun. Çoğu marka tek kanal kullanıyor. Bir de Nvidia Optimus devre dışı bırakılabilen modelleri araştırın. Bu modelde var mı bilmiyorum.

Bilmiyorum. Almadan önce müşteri hizmetleri ile görüşün, yorumlara bakın hangi marka olursa olsun. Çoğu marka tek kanal kullanıyor. Bir de NVIDIA optimus devre dışı bırakılabilen modelleri araştırın. Bu modelde var mı bilmiyorum.

Onu devre dışı bırakınca ne oluyor hocam?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı