R7 4800H sistemde FPS ve voltaj düşmesi

connor123

Femtopat
Daha fazla  
İyi forumlar arkadaşlar. Bir sorun hakkında danışacaktım size. GTA 5, Fortnite, AC Valhalla oynarken ve diğer bazı oyunlarda FPS 3-4 saniyeliğine 10'a düşüyor ve bu 5 dakikada bir yaşanıyor. Ve bu her oyunu açtığımda olmuyor mesela oyunu 5 kez açıyorsam 1'inde bu sorunla karşılaşıyorum ve oyunu kapatasıya kadar peşimi bırakmıyor. Nedenini bir türlü anlayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim sistemimi ve görselleri buraya bırakıyorum. Bu arada sistemimi defalarca kez UserBenchmark'tan geçirmeme rağmen bir sıkıntı oluşmadı.

Sistem:
  • AMD Ryzen 7 4800H.
  • GTX 1660 Ti Mobile.
  • 3200MHz 1x16 RAM.
  • 256 GB SSD.
  • 1TB HDD.

435.png

436.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen'lar çift kanal seviyor ama yine de 16 GB tek kanalla drop yemek pek mantıklı değil. Problem her oyunda oluyorsa sürücü kaynaklı diye düşünüyorum. Ayrıca RAM dışında aynı sistemleri kullanıyoruz ben de bazı sürücülerde takılma yaşayabiliyorum, şu anda son sürücüdeyim ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.

Yok hocam bende pek ondan kaynaklanmıyor galiba aynı sürücü de olsa farklı sürücü de olsa yaşıyorum bu sorunu.
Aşırı minimal bir ihtimal varsa Windows kaynaklıda olabilir. Ama ben hala sürücülerden ve HDD'den şüpheleniyorum.

DDU işinden pek anlamadığım için driver kaldırma olayına girmiyorum. HDD de benchmarkta bir sıkıntı çıkmadı ama dediğiniz programları da kullanacağım teşekkürler.

Yok hocam bende pek ondan kaynaklanmıyor galiba aynı sürücü de olsa farklı sürücü de olsa yaşıyorum bu sorunu.

DDU işinden pek anlamadığım için driver kaldırma olayına girmiyorum. HDD de benchmarkta bir sıkıntı çıkmadı ama dediğiniz programları da kullanacağım teşekkürler.

HD Tune kullanın. Bad sector için. DDU ile sürücü kaldırma rehberi de bu. Bence bir göz atın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı