R7 5700G APU işlemciye overclock yapılabilir mi?

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Daha önce hiç overclock denemesinde bulunmadım. APU sistem kullandığım için oyunlarda biraz daha FPS almak istiyorum. Kış da yaklaştığı için rahat rahat deneme yapabilirim diye düşünüyorum. Bazı oyunlarda 10-15 FPS artışı olsa gayet yeterli olur. Dead by Daylight, ETS 2, NFS, The Forest gibi oyunlar oynuyorum. İşlemci sıcaklığı 55 civarında geziniyor.
Sizce mümkün müdür? APU işlemcinin GPU'suna OC yaparak 15 FPS civarı alabilir miyim? Süreç nedir?

• İşlemci: R7 5700G.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B550-E Gaming.
  • İşlemci soğutucu: Cooler Master MasterAir MA620M.
  • RAM: Kingston HyperX Fury 3600 MHz - CL 17 - 2x8 GB.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.

Daha önce hiç overclock denemesinde bulunmadım. APU sistem kullandığım için oyunlarda biraz daha FPS almak istiyorum. Kış da yaklaştığı için rahat rahat deneme yapabilirim diye düşünüyorum. Bazı oyunlarda 10-15 FPS artışı olsa gayet yeterli olur. Dead by Daylight, ETS 2, NFS, The Forest gibi oyunlar oynuyorum. İşlemci sıcaklığı 55 civarında geziniyor.
Sizce mümkün müdür? APU işlemcinin GPU'suna OC yaparak 15 FPS civarı alabilir miyim? Süreç nedir?

• İşlemci soğutucu: Cooler Master Master Air MA620M.

Çok fark olmaz.

Evet, GPU OC yaparak dediğin artışları yaşaman mümkün. Ek olarak 5700G'nin bellek kontrolcüsü çok iyi olduğundan ötürü RAM OC da yapabilirsin, tabii bunun için RAM çipini paylaşman gerekir Thaiphoon Burner indirip.

Merhaba arkadaşlar.

• İşlemci soğutucu: Cooler Master MasterAir MA620M.
Yaparsınız ama biraz zor bence gerek yok.

Mesela OC yaptım diyelim. Oyuna girdiğimde işlemci 80 dereceyi geçmeyecek şekilde FPS artışı sağlayamaz mıyım? İlla ki 5 FPS almak için bile denemek istiyorum.

Evet, GPU OC yaparak dediğin artışları yaşaman mümkün. Ek olarak 5700G'nin bellek kontrolcüsü çok iyi olduğundan ötürü RAM OC da yapabilirsin, tabii bunun için RAM çipini paylaşman gerekir Thaiphoon Burner indirip.
Thaiphoon Burner indirmeye çalıştım fakat Chrome, tehlike uyarısı verip indirmeye engel oluyor. Windows da "Virüs algılandı" uyarısı veriyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı