R7 5700G oyun performansı nasıl olur?

İşletim sistemi
Windows 10
Alın, en mantıklısı bu sizin için.

Tamamdır. Yardım için teşekkür ederim.

Parçaları tek tek almak kaydıyla 5600G bir sistem toplayabilir ya da direkt satın almayabilir. 30 bin lirayla araba almaya çalışıyor musun mesela. Paranla rezil olacağına bir şey alma daha iyi.

Kanka sana da mesaj yazıyorum siliniyor nedense ama sen bu akıl ile böyle nasıl kayıt oldun bu siteye anlayamadım. 30k ya araba olsa millet alırdı bende 15 k ya hazır PC bulmuşum alıyorum ne var bunda? Zaten çok bir şey istemediğimi belirtmişim. Önerdiğin çözüm şaka gibi bu mesajı başka yere atsan seni rezil ederler.

Son düzenleme:
Sakın almayın. Aynı paraya ikinci el güzel sistem toplanır. 20K olursa da sıfır RTX4060 var. Kazık yemiş olursunuz. Berbat bir sistem fiyatına göre.

Sakın almayın. Aynı paraya ikinci el güzel sistem toplanır. 20K olursa da sıfır RTX4060 var. Kazık yemiş olursunuz. Berbat bir sistem fiyatına göre.
Hocam son mesajlara bakmadınız herhalde. Onu bıraktım şunu almaya karar verdim:

(İşlemci
1 X Intel Core i3-12100F 3.30GHz 4 çekirdek 12MB L3 önbellek soket 1700 işlemci.
Anakart.
1 X ASUS Prime H610M-F D4 r2.0-CSM Intel H610 soket 1700 DDR4 3200MHz mATX Gaming (oyuncu) anakart.
Ekran kartı.
1 X sparkle Intel Arc A750 orc OC 8 GB SA750C-8goc GDDR6 256 bit DX12 ekran kartı.
RAM.
1 X Team T-Force Vulcan Z red 16 GB(2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Gaming RAM (tlzRD416G3200HC16FDC01)
SSD.
1 X Kioxia Exceria lRC10Z500gg8 500GB 1700/1600MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD.
Kasa.
1 X BitFenix muisca 600W 80+ Bronze siyah ATX mid Tower kasa)

Hocam son mesajlara bakmadınız herhalde. Onu bıraktım şunu almaya karar verdim:

(İşlemci
1 X Intel Core i3-12100F 3.30GHz 4 çekirdek 12MB L3 önbellek soket 1700 işlemci.
Anakart.
1 X ASUS Prime H610M-F D4 r2.0-CSM Intel H610 soket 1700 DDR4 3200MHz mATX Gaming (oyuncu) anakart.
Ekran kartı.
1 X sparkle Intel Arc A750 orc OC 8 GB SA750C-8goc GDDR6 256 bit DX12 ekran kartı.
RAM.
1 X Team T-Force Vulcan Z red 16 GB(2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Gaming RAM (tlzRD416G3200HC16FDC01)
SSD.
1 X Kioxia Exceria lRC10Z500gg8 500GB 1700/1600MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD.
Kasa.
1 X BitFenix muisca 600W 80+ Bronze siyah ATX mid Tower kasa)
Güzel bir sistem olmuş.

Yok sipariş geçmedim ailem "önce Teknosa'ya gidip bakalım sevmezsek intermetten bakalım daha güvenilir olur " dedi. Babam sana uzun süre yetecek bir şey alalım dedi. Ayın 5'inde maaş alıyor o parayla birlikte yaklaşık 30k ya 6 taksitle adamakıllı bir şey almayı düşünüyorum.

5600g bence de çok ileriye dönük hocam sizinle bir ara solitaire vs atalım

Babam sağolsun 30k ya çıkarttım hocam babam ilk olarak teknosaya gitmek istiyor internete güvenemiyor mecbur uyacağım :D
Birader ileriye dönüklük soket ile olur. 12100F'in soketi, 5600G'nin soketi kadar ileriye dönük değil. Ayrıca Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi yerlerden alırsan kazık yersin. 15K bütçede yapılacak en iyi şey 5600G sistem toplayıp sonrasında ikinci el bir ekran kartı takmak. Bu forumda temiz kartlar oluyor. Elbet bulunur. Sıfır diye A750 gibi bir hurda alırsan çok pişman olursun. Reddit'teki şikayetlerin haddi hesabı yok. Arc kartlar için açılmış subredditlerde binbir tane sorun yazıyor millet her hafta. Bin kere tartıştık şu Arc meselesini ve yıl oldu biz bunları tartışalı. Siz o zaman yoktunuz diye ne yapalım?
Zaten 30K'ya çıkarmışsın bütçeyi ama Teknosa'dan almamalısın dediğim gibi.

Birader ileriye dönüklük soket ile olur. 12100F'in soketi, 5600G'nin soketi kadar ileriye dönük değil. Ayrıca Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi yerlerden alırsan kazık yersin. 15k bütçede yapılacak en iyi şey 5600G sistem toplayıp sonrasında ikinci el bir ekran kartı takmak. Bu forumda temiz kartlar oluyor. Elbet bulunur. Zaten 30K'ya çıkarmışsın bütçeyi ama Teknosa'dan almamalısın dediğim gibi.

Sırf ileriye dönük diye performansı azalacaksa kalsın. Herkes rezalet diyor konuyu açtığım sisteme. Alacağım sisteme yapacağım en fazla değişiklik iyi bir monitörden sonra HDD takmak olur zaten.

Sırf ileriye dönük diye performansı azalacaksa kalsın. Herkes rezalet diyor konuyu açtığım sisteme. Alacağım sisteme yapacağım en fazla değişiklik iyi bir monitörden sonra HDD takmak olur zaten.
Arkadaşım sen anlamıyor musun? Birkaç ay sonra iyi bir kart aldığında performansın daha iyi olacak. Sürekli sorun yaşayacağın sistem sırf güçlü diye daha mı iyi oluyor? Olay güçle mi bitiyor? Biz gücü düşünmüyor muyuz? Zaten ekran kartı taktığında en az o sistem kadar güçlü olacak ve çok daha stabil olacak.

Kanka sana da mesaj yazıyorum siliniyor nedense ama sen bu akıl ile böyle nasıl kayıt oldun bu siteye anlayamadım. 30k ya araba olsa millet alırdı bende 15 k ya hazır PC bulmuşum alıyorum ne var bunda? Zaten çok bir şey istemediğimi belirtmişim. Önerdiğin çözüm şaka gibi bu mesajı başka yere atsan seni rezil ederler.
Gereksiz polemiğe gerek yok. Fikrini belirtti.

Birader ileriye dönüklük soket ile olur. 12100F'in soketi, 5600G'nin soketi kadar ileriye dönük değil.
Neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım. 12. nesil işlemci yerine 14. nesil takılabilir ama Ryzen 5 5600g zaten son seri. 5800x3d gibi işlemciler olduğu için böyle diyorsanız da ben çok pahalı olduğunu düşünüyorum. 14400f ve 5800x3d'nin performansı çoğu oyunda benzer.

Son düzenleme:
Gereksiz polemiğe gerek yok. Fikrini belirtti.

Neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım. 12. nesil işlemci yerine 14. nesil takılabilir ama Ryzen 5 5600G zaten son seri. 5800x3D gibi işlemciler olduğu için böyle diyorsanız da ben çok pahalı olduğunu düşünüyorum. 14400F ve 5800x3D'nin performansı çoğu oyunda benzer.

Sırf ucuza PC bakıyorum diye paramla rezil olacakmışım ben bu ne olduğunu söylesem ban yiyeceğimle nasıl polemiğe girmeyeyim.

Arkadaşım sen anlamıyor musun? Birkaç ay sonra iyi bir kart aldığında performansın daha iyi olacak. Sürekli sorun yaşayacağın sistem sırf güçlü diye daha mı iyi oluyor? Olay güçle mi bitiyor? Biz gücü düşünmüyor muyuz? Zaten ekran kartı taktığında en az o sistem kadar güçlü olacak ve çok daha stabil olacak.

Birkaç ay sonra kart alabileceğimi kim söyledi? Sorun yaşayacağımı kim söyledi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı