Çözüldü R7 5700X 4.8 GHZ (O.C) RTX 3070 8 GB PUBG'de 65-69 FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
32GB DDR4 3200 MHZ CL16 8*4 RAM
SSD veya HDD modeli
KİOXİA 256GB M2 SSD
Ekran kartı
MSI RTX 3070 GAMİNG X TRİO 8GB
Anakart
GİGABYTE B550M DS3H
İşlemci
AMD RYZEN 7 5700X
Cümleten günaydın.
Yeni sistem aldım PUBG için. Yeni sistem:
R7 5700X 4.8GHz
RTX 3070 8 GB.
Gigabyte B550M DS3H.
32 GB DDR4 3200MHz RAM.
256 GB Kioxia M.2 SSD.
Zoko 650W 80+ PSU.

Fakat önceki sistemimle neredeyse aynı FPS'i alıyorum. Önceki sistemim:
R5 5500.
GTX 1070 8 GB.
MSI A320M a Pro.
16 GB DDR4 3200MHz CL16 RAM.
240GB SATA SSD.

Yani sorun nedir acaba? İşlemci sıcaklığını kontrol ettiğimde 65-69 arası gidip geliyor. GPU sıcaklığı 65 geçmiyor. GPU darboğaz mı yapıyor, yapıyorsa bunun önüne nasıl geçerim?

BIOS ayarlarından PCI gibi bir ayar vardi galiba ayar Auto'dan gen3'e çektim yabancı bir forumdan okumuşum biraz daha akıcılık hissiyatı verdi.

Acaba RAM'lerde mi sorun var?
RAM'lerin hepsi aynı marka fakat 2'si farklı model, fakat CL ve MHz değerlerı aynı anakart slotunda ise takılımını şu şekil örnek verebilirim:
A + b + a + b
Anlayan dostlar yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Bu arada Custom OS kullanıyorum kullandığı OS ggOS, bundan da yapıyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Temiz bir Windows kurulumu ile düzelir, eski sistemdeki işletim sistemini kullanırsanız zaten stabil çalışmaz.
Temiz kurulum tavsiye ederim ek olarak RAM'lerin çalışma frekansını kontrol edin eğer XMP aktif değilse ciddi bir FPS kaybı yaşatabilir.

Tüm bunlara ek olarak PUBG yer yer çok performans sorunları olan bir oyun, belirtmek isterim oyun optimizasyonu çöp ise isterseniz 2000 dolarlık sistem toplayın yine fayda etmiyor.

Temiz bir Windows kurulumu ile düzelir, eski sistemdeki işletim sistemini kullanırsanız zaten stabil çalışmaz.
Evet hocam win11 E geçince fark etti biraz daha oyun daha akıcı fps durumu iyi gayet

Normal alanlar ve yoğun yerlerde kaç FPS alıyorsunuz? PUBG'de değerler aşırı değişken olabiliyor o yüzden soruyorum. Düşük olduğuna eminseniz temiz kurulum yapın ve CMOS sıfırlayın.
Temiz kurulum yaptım da cmos sifirlamak ne işe yarar hocam

Temiz kurulum tavsiye ederim ek olarak RAM'lerin çalışma frekansını kontrol edin eğer XMP aktif değilse ciddi bir FPS kaybı yaşatabilir.

Tüm bunlara ek olarak PUBG yer yer çok performans sorunları olan bir oyun, belirtmek isterim oyun optimizasyonu çöp ise isterseniz 2000 dolarlık sistem toplayın yine fayda etmiyor.
Evet hocam optimizasyon sorunu cidden başa bela en yüksek sistemlerde bile yaşanıyor bu. Xpm profilim açık 3200 de teşekkür ederim

CMOS sıfırlamak bios ayarlarını resetler bazen bazı uygulamalar bios ayarlarına müdahale edebiliyor veya kullanıcılar kendileri yaptıkları kötü hız aşırtma yüzünden stabilite ya da performans kaybı yaşanabiliyor.

Böyle durumlarda CMOS bataryasını 5-10 dakika çıkartarak veya ilgili jbat1 pinlerine kısa devre yaptırarak bios sıfırlanabiliyor. Tabi CMOS sıfırlamadan önce sistemi güçten kesmeniz önemli.

CMOS sıfırlamak bios ayarlarını resetler bazen bazı uygulamalar bios ayarlarına müdahale edebiliyor veya kullanıcılar kendileri yaptıkları kötü hız aşırtma yüzünden stabilite ya da performans kaybı yaşanabiliyor.

Böyle durumlarda CMOS bataryasını 5-10 dakika çıkartarak veya ilgili jbat1 pinlerine kısa devre yaptırarak bios sıfırlanabiliyor. Tabi CMOS sıfırlamadan önce sistemi güçten kesmeniz önemli.
Tamamdır hocam teşekkür ederim bi deneyeceğim onuda

Technopat Haberler

Geri
Yukarı