R7 5700X alınır mı?

Bütçe
5500

unweLL

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarda sadece CS2 oynuyorum şu anki işlemcim R5 2600 sizce R7 5700X'e geçsem kaç FPS alırım?

PC özelikkleri.
-Gigabyte B450M S2H 3600MHz.
-RX 5500 XT 8 GB ekran kartı.
-8+8 16 GB 3200MHz RAM.

Bilgisayarda sadece CS2 oynuyorum şu anki işlemcim R5 2600 sizce R7 5700X'e geçsem kaç FPS alırım?

PC özelikkleri.
-Gigabyte B450M S2H 3600MHz.
-RX 5500 XT 8 GB ekran kartı.
-8+8 16 GB 3200MHz RAM.

Soğutman varsa 5600 alıp OC yaparsan iyi bir performans alabilirsin hocam. Onun harici büyük bir fark bekleme.

5700X 8 çekirdekli iyi bir işlemci o 2 fazla çekirdeğin farkını hissettiriyor. Tabii ki 5600 ile 5700X ile arasındaki fiyat farkına göre yakın ise 5700X alınır. Değil aşırı fark var ise 5600 alınır. Daha çok FPS verir. 5600 de kullandım 5700X de curve -30 ile gayet iyi olur. Yalnız iyi soğutma olması lazım.

5700X almam daha mantıklı olmaz mı 10-20 FPS bile beni mutlu eder :)

5700X 8 çekirdekli iyi bir işlemci o 2 fazla çekirdeğin farkını hissettiriyor. Tabii ki 5600 ile 5700X ile arasındaki fiyat farkına göre yakın ise 5700X alınır. Değil aşırı fark var ise 5600 alınır. Daha çok FPS verir. 5600 de kullandım 5700X de curve -30 ile gayet iyi olur. Yalnız iyi soğutma olması lazım.

Hocam kule tipi soğutucu ile kullanacağım yeni bir işlemci alırsam şu an R7 5700X 5K civarına bulabiliyorum beni 1-2 sene daha idare etsin yeter benim amacım.

Sadece cs2 oynuyorsan 5700X'e gerek yok. 5600 ile aralarında cs2'de büyük bir farkta yok. 5700X'i genelde önerme sebebimiz çoklu çekirdek performansı ve fazladan 2 çekirdeği olması.

5600 al, artan parayla ya PC'ye ekstra şeyler al ya da kendine harca derim.

5700X almam daha mantıklı olmaz mı 10-20 FPS bile beni mutlu eder :)

Hocam kule tipi soğutucu ile kullanacağım yeni bir işlemci alırsam şu an R7 5700X 5K civarına bulabiliyorum beni 1-2 sene daha idare etsin yeter benim amacım.

5700X iyi işlemcidir kullanmadan yorum yapanları kaideye almam ben. Ben World of Warcraft Valorant CS:GO hepsinde fark gördüm. Paran varsa alırsın kardeşim. Farkın verdiği haz ve keyif de sana kalmış olur. İlla bir şeyleri zorlamayı asla sevmem. Sornadan pişman olacağın şeyi de yapma zaten. Son tercih senin. 2 işlemciyi de aylarca kulladım test ettim 5700X daha başarılı bir işlemci bunu eğip bükmeye gerek yok. +2 çekirdek çekirdeği kullanan oyunlarda rekabetçi oyunlarda farkını koyuyor. Bu kadar basit yani.

5700X iyi işlemcidir kullanmadan yorum yapanları kaideye almam ben. Ben World of Warcraft Valorant CS:GO hepsinde fark gördüm. Paran varsa alırsın kardeşim. Farkın verdiği haz ve keyif de sana kalmış olur. İlla bir şeyleri zorlamayı asla sevmem. Sornadan pişman olacağın şeyi de yapma zaten. Son tercih senin. 2 işlemciyi de aylarca kulladım test ettim 5700X daha başarılı bir işlemci bunu eğip bükmeye gerek yok. +2 çekirdek çekirdeği kullanan oyunlarda rekabetçi oyunlarda farkını koyuyor. Bu kadar basit yani.
5700X'e daha kötü diyen birini görmedim ben konuda. Sadece CS oynayan biri için arada devasa farklar yok. Fiyat farkına değecek bir fark olsa zaten 5700X önerilir.
Screenshot_20250523_181302_YouTube.jpg

CS:GO dediğin için bunu attım. CS2'de de fark bu civarlarda olur tahminimce. Discord + Chrome gibi işlemci çekirdeğinin farkını koyabileceği bir ortamda bile fark sadece 6FPS. Dediğim gibi çoklu çekirdek gücüne ihtiyacı olan bir kullanıcı olmadığı için konu sahibi adına 5600 daha makul bir seçim olacaktır. Son karar kullanıcının.

5700X'e daha kötü diyen birini görmedim ben konuda. Sadece CS oynayan biri için arada devasa farklar yok. Fiyat farkına değecek bir fark olsa zaten 5700X önerilir.
Eki Görüntüle 2497222
CS:GO dediğin için bunu attım. CS2'de de fark bu civarlarda olur tahminimce. Discord + Chrome gibi işlemci çekirdeğinin farkını koyabileceği bir ortamda bile fark sadece 6FPS. Dediğim gibi çoklu çekirdek gücüne ihtiyacı olan bir kullanıcı olmadığı için konu sahibi adına 5600 daha makul bir seçim olacaktır. Son karar kullanıcının.

Siz niye alındınız üstünüze anlamadım yani? Ben size bir şey demedim.
Ben kendi yaptığım testlere bakıyorum tercih kullanıcının bana göre 5700X daha başarılı bir işlemci arkadaş zaten AM4 gibi bitecek bir platforma yatırım yapıyorsa alabileceğinin en iyisini alması daha makuldur. Yarın CS:GO'dan sıkılır başka bir oyuna geçer sonsuza kadar CS:GO oynar mı bilemeyiz.

Son karar kullanıcının elbette benim bir karım yok kimseye zorla bir şey demiyorum açıklamalarımı iyi okuyan bunu anlar.

Siz niye alındınız üstünüze anlamadım yani? Ben size bir şey demedim.
Herkesin 5600 önerdiği konuda "5700X iyi işlemcidir kullanmadan yorum yapanları kaideye almam" dediğiniz için doğal olarak üstüme alınıyorum.
Ben kendi yaptığım testlere bakıyorum tercih kullanıcının bana göre 5700X daha başarılı bir işlemci arkadaş zaten AM4 gibi bitecek bir platforma yatırım yapıyorsa alabileceğinin en iyisini alması daha makuldur.
Tam tersi. Konu sahibi 1-2 yıl idare etsin anlamında bir işlemci bakıyorum demiş. Ben burdan AM5, LGA 1700 veya yeni çıkacak sokete geçeceğini anlıyorum. Bu durumda en ekonomik şekilde 5600'e geçmesi daha mantıklı olur. %1-2 FPS fazla alacak diye 1500TL fazladan vermeye gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı