R7 5700X düzgün UV nasıl yapılır?

DragonG

Kilopat
Daha fazla  
İşlemciyi yeni aldım performans olarak sorun yok fakat PBO açınca Max 73 derecede 120 watt ı görüyor CP2077 de 100 watt civarında ve genelde 4550 MHz'lerde. PBO'yu manuel yapıp biraz ayar çekip tasarruf edeyim dedim bu sefer CPU 3.8 GHz'yi geçmiyor ve max 60 derecelerde. PBO kapayıp manuel UV yapınca ise 1.35V'u bile kaldırmıyor 4600MHz'de. Tamam UV'da silikondan kaybettik de PBO'yu manuele alınca niye sapıtıyor anlamadım. Anakarttan şüpheleniyorum biraz.( Gigabyte B450M S2H)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Referans olarak bu videodaki UV'u da denedim acaba nerede yanlış yapıyorum diye ama sonuç aynı. 3.8GHz de kalıyor. Uzun lafın kısası bu işlemciyle 4.6GHz seviyelerinde düşük güç tüketimi sağlamamın bir yolu var mı veya nerede yanlış yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler, sıcaklıklar 55 derecelerde güç tüketimi 95W civarı ama frekanslar 4000-4300 MHz arasında kaldı CPU-Z Single Core de değişim yok fakat multicore skoru 6500'den 6000'a geriledi CP2077 de FPS kaybı oluştu biraz. Ekran kartıma darboğaz yaptığından fps farkı büyük oluyor.

Bak şimdi dostum, ben +200 MHz 120W şeklinde tamamen performans odaklı kullanıyorum. Bu işlemci tam yük altında 80 dereceye ulaşmadan bütün çekirdekleri 4.6 GHz'e çıkarmak için 120W ve daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. Oyunlarda tam yük altına girmediği için benim işlemci 4700-4850 aralığında gayet performanslı çalışıyor. Seninde soğutman yeterliyse aynı ayarları seninle paylaşabilirim. Burada iki seçenegin var, vereceksin gücü işlemci çıkabildiği en yüksek frekansa çıkıp 80 dereceye ulaşmadığı takdirde o frekansta kalacak ya da gücü kisacaksin serin serin çalışacak, yük az oldukça çıkabildiği en yüksek frekansta kalacak.

Ben de şimdi o ayarları kurcalıyordum ppt yi 120 yaptım o 3. ayarı da 120 yaptım, sanırım ppt CPU için Max gücü belirliyor diye düşünüerek ama Cinebench de 4.1 GHz de kaldı gene sıcaklıklar 55 civarında. Ben fazladan 200 MHz istemiyorum o yüzden o kısımla ilgilenmedim fakat 4.6 GHz de işlemci daha serin ve verimli çalışmasını istiyorum aslında. Kendi ayarlarını paylaşabilirsen çok memnun olurum.

Max 100 watt çekti ama Cinebench'te eklemeyi unutmuşum.

Ben de şimdi o ayarları kurcalıyordum ppt yi 120 yaptım o 3. ayarı da 120 yaptım, sanırım ppt CPU için Max gücü belirliyor diye düşünüerek ama Cinebench de 4.1 GHz de kaldı gene sıcaklıklar 55 civarında. Ben fazladan 200 MHz istemiyorum o yüzden o kısımla ilgilenmedim fakat 4.6 GHz de işlemci daha serin ve verimli çalışmasını istiyorum aslında. Kendi ayarlarını paylaşabilirsen çok memnun olurum.

Max 100 watt çekti ama Cinebench'te eklemeyi unutmuşum.

Eve geçince paylaşırım. Ppt ve tdc işlemcinin kullanacağı gücü, o üçüncü olanda anlık pik yapacağı alanı temsil ediyor yanlış hatırlamıyorsam. AMD'nin bir yazılımı vardı oradan faydalanadak ayarlamıştım. Sen tdc yide ppt yi artirdigin oranda artirmalisinki işlemciye giden güç artsın. Yani örnek benim ppt 120 tdc 81 diğeride 135 ayarlı. Buradan fikir edinebilirsin.

@DragonG Dostum Ryzen Master programından ekran görüntüsü atacağım. Benim işlemci -30 kaldırdığı için öyle ayarlamışım sende deneyebilirsin.

g.PNG

Son düzenleme:
Tekrar teşekkürler, ben de en son pbo enable yapıp bırakmıştım yarın tekrar bakarım diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı