Bilgisayarımdaki donma ve kasmalar yüzünden yeni bir işlemci aldım. Ancak tarayıcıda olan kasmalar bitse bile oyunlarda işlemciye göre performans alamıyorum. Benchmark testlerinde ise işlemcimin skoru çok geride. Sorunun nerede olduğunu nasıl anlarım?
AMD Ryzen 7 5700X işlemcim, Gigabyte B450M S2H anakartım, RX580 ekran kartım ve 1 TB M.2 SSD'm var.
Hocam sıcaklık aşırı fazla olduğu için performans kaybı yaşamanız gayet normal sanırım stok fan kullanıyorsunuz, özellikle yeni nesil amd işlemcilerde stok fan yetersiz kalıyor.
Hocam CPU sıcaklıkları çok fazla demişler ama katılmıyorum 95 derece böyle bir performans düşüklüğü göstermez. Ben problemin anakart veya PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum onlara yönelik tanıları toplarsan daha iyi olur.
Hocam CPU sıcaklıkları çok fazla demişler ama katılmıyorum 95 derece böyle bir performans düşüklüğü göstermez. Ben problemin anakart veya PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum onlara yönelik tanıları toplarsan daha iyi olur.
Yeni bir soğutucu aldım. Isı değerleri düştü ve bilgisayar bir nebze olsun daha iyi ancak hala tam performans aldığımı düşünmüyorum. Witcher 3 gibi bir oyunda orta ayarlarda 60 FPS'ten yukarı alamıyorum acaba normal midir?