R7 5700X Gigabyte RTX 3070 Ti düşük GPU kullanımı sorunu için ne yapılabilir?

OnurhanDOG4N

Hectopat
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
512GB
Ekran kartı
RTX 3070Ti
Anakart
A520M PRO
İşlemci
R7 5700x
Bilgisayarımda Frizby 600W 80 Plus güç kaynağı, Ryzen 7 5700X, 16 GB RAM, NZXT sıvı soğutucu ve RTX 3070 Ti ekran kartı var. Ben bu karta RTX 2070'ten geçtim ama şu an 2070'ten daha düşük performans alıyorum. Her oyunda FPS azaldı ve bununla paralel olarak GPU kullanımı da düşüyor. Marvel's Spider-Man Remastered oyununda her şey ultradayken %60'lık bir kullanım söz konusu. PSU'mdan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Prime95 ve FurMark testlerini bir arada çalıştırınca ekran kartı kullanımı direkt yarıya düşüyor. Sizce PSU'dan mı bu sorun? Yetmiyor mu bu sisteme yoksa başka olası bir sorun olabilir mi? Önerilerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-08 212342.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-08 212342.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 9
PSU kaynaklı olsa sistem kendine restart atar.

Bilgisayarımda Frizby 600W 80 Plus güç kaynağı, Ryzen 7 5700X, 16 GB RAM, NZXT sıvı soğutucu ve RTX 3070 Ti ekran kartı var. Ben bu karta RTX 2070'ten geçtim ama şu an 2070'ten daha düşük performans alıyorum. Her oyunda FPS azaldı ve bununla paralel olarak GPU kullanımı da düşüyor. Marvel's Spider-Man Remastered oyununda her şey ultradayken %60'lık bir kullanım söz konusu. PSU'mdan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Prime95 ve FurMark testlerini bir arada çalıştırınca ekran kartı kullanımı direkt yarıya düşüyor. Sizce PSU'dan mı bu sorun? Yetmiyor mu bu sisteme yoksa başka olası bir sorun olabilir mi? Önerilerinizi bekliyorum.

Bu dediğinizi sağlayacak tek sorun bildiğim kadarıyla darboğaz ancak 5700X işlemcisinin 3070 Ti ekran kartına darboğaz yapacağını sanmıyorum. İşlemci sıcaklığınız ne durumda belki de işlemci ısınıp gücünü kısınca darboğaz yapıyor olabilir

Bilgisayarımda frizby 600W 80 Plus güç kaynağı, Ryzen 7 5700X, 16 GB RAM, NZXT sıvı soğutucu ve RTX 3070 Ti ekran kartı var. Ben bu karta RTX 2070'ten geçtim ama şu an 2070'ten daha düşük performans alıyorum. Her oyunda FPS azaldı ve bununla paralel olarak GPU kullanımı da düşüyor. Marvel's Spider-Man Remastered oyununda her şey ultradayken %60'lık bir kullanım söz konusu. PSU'mdan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Prime95 ve FurMark testlerini bir arada çalıştırınca ekran kartı kullanımı direkt yarıya düşüyor. Sizce PSU'dan mı bu sorun? Yetmiyor mu bu sisteme yoksa başka olası bir sorun olabilir mi? Önerilerinizi bekliyorum.

Hocam sorunu siz kendiniz çözmüşsünüz gibi zaten. Frisby Gamepower game booster gibi markalara yönelmemek lazım güç kaynağı özelinde. Ayrıca şunu belirteyim PS'den portlanan oyunların geneli CPU'ya çok yükleniyor TLOU ve Spider-Man bunlardan. Ama besleyemeyeceğini hiç düşünmüyorum.2. bir monitör kullanıyorsanız aynı kablo ile bağlayın. Böyle bir sorun yaşamıştım. DP ve HDMI kabloyla iki farklı Hz iki farklı monitör bağladığımda ekran kartı hala kafayı yiyor.

Ekran kartınızı değiştirdikten sonra DDU programını güvenli modda açıp driveri silip baştan yüklediniz değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı