R7 5700X için ekran kartı önerisi

drpakers

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba,
Epeydir oyun oynayamıyordum (2010) ama bu aralar günde 2-3 saat ayırabiliyorum. Yeni bir ekran kartı almayı planlıyorum. 9070 XT düşünüyorum (aslında 7800 XT alacaktım) ama yorumlarda gördüğüm kadarıyla DDR5 olacak, yeni nesil işlemci olacak yoksa darboğaz yapar gibi yorumları çok fazla gördüm. Yeni sistem toplasam astarı yüzünden fazlaya gelecek. Dikkatimi Arc B580 çekti. İncelemelerini izledim 2K'da fena durmuyor. Bir de ucuz:). 9070 XT'yi stoktakta bulsam hemen alacaktım. Bu bekleme sürecinde bu bilgilere ulaşınca, acaba sıkıntı yaşar mıyım diye düşündüm. Amacım 2K'da aşağıdaki oyunları akıcı oynamak.
Oynadığım ve oynamayı düşündüğüm oyunlar da şöyle: Diablo 4, AOE serisi, C&C serisi, Cyberpunk 2077, RDR2, Tomb Rider serisi, The Witcher 3 ve ufaklığın yancısı olarak mecburen GTA Online:).

Siz ne önerirsiniz?

Sistem normalde Home Studio için tasarlandı ve şöyle,
Ryzen 7 5700X.
MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi
48 GB DDR4 3600MHz.
FSP Hydro GT Pro 850W Gold.
Gigabyte M32Q 2K monitör.
AREZ RX 560 4 GB (aslında emektar GTX 550 Ti Cyclone II takılıydı, arkadaşım "o ne al şunu tak bari" dedi):)

Son düzenleyen: Moderatör:
B580 sürücü sorunları yüzünden almanı önermem, yine önceki İntel modelleri gibi sorunsuz değil. Ayrıca orta seviye işlemcilerde de darboğaz yaratıyor bu işlemci. Darboğaz yaratmasının nedeni de işlemcinin güçsüz kalması değil.

9070 XT alınabilir. Darboğaz yaşarsın belli derece. Bende R5 5600-6700 XT var TLOU oyununda 2k da darboğaz yarattığı oluyor. 5800x oyun performansında 5600 serisinden çok çok üstün değil tek çekirdek performansı olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı