R7 5700X için hava veya sıvı soğutucu önerisi

JawroX

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcime soğutucu alacağım üstünde dandik bir kule tipi soğutucu var. Yükte 87 dereceye kadar çıkıyor. Overclocklu kullanıyorum işlemciyi önerilerinizi bekliyorum.

Şu anki soğutucunuz nedir? Bununla 5700x3D soğutuyorum. Fazla fazla yetiyor.

Snowman M200 kullanıyorum. Max kaç dereceleri görüyorsunuz?

Oyunlarda ortalama 50, Max 55 derece. Prime95 testinde 65 görüyor. Üstüne çıkmadı hiç. Sizin şu anki soğutucunuz stok gibi bir şey. Bu attığım en üst seviye hava soğutmalardan birisi.

İşlemcilerimiz hemen hemen aynı ve aynı güçte hocam herhalde bende aynı dereceleri görürüm. Başka bir sorum sıvı soğutucu almam iyi olur mu yoksa gereksiz para mı vermiş olurum?

İşlemcilerimiz hemen hemen aynı ve aynı güçte hocam herhalde bende aynı dereceleri görürüm. Başka bir sorum sıvı soğutucu almam iyi olur mu yoksa gereksiz para mı vermiş olurum?

Bu soğutucudan sonrası 3 fanlı modele çıkmadığınız sürece görüntü amaçlıdır. 2 fanlı bütün sıvı soğutuclardan iyi, üst seviye soğutucularla eşittir. İnternette testler var bakabilirsiniz. 3 fanlı model alırsanız o zaman bundan iyi olabilir.

Aşırı overclock yapan birisiyseniz 3 fanlı modele yönelin. Ama hafif hafif arttırdıysanız bu yeterli gelecektir.

Bu soğutucudan sonrası 3 fanlı modele çıkmadığınız sürece görüntü amaçlıdır. 2 fanlı bütün sıvı soğutuclardan iyi, üst seviye soğutucularla eşittir. İnternette testler var bakabilirsiniz. 3 fanlı model alırsanız o zaman bundan iyi olabilir.

Aşırı overclock yapan birisiyseniz 3 fanlı modele yönelin. Ama hafif hafif arttırdıysanız bu yeterli gelecektir.

3 fanlı modellerde de haliyle fiyat artıyor hava soğutucu yettikten sonra gereksiz olmuş oluyor kullandığım işlemciye sıvı soğutucular.

3 fanlı modellerde de haliyle fiyat artıyor hava soğutucu yettikten sonra gereksiz olmuş oluyor kullandığım işlemciye sıvı soğutucular.

Evet. Aşırı şekilde overclock yapıyorsanız demiştim zaten. Normal kullanıcı için fazla fazla yeterli.

Kaç GHz de kullanıyorsunuz işlemciyi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı