R7 5700X overclock ile soğutulamıyor

Tamam problem yok, +200'e ayarladıgın ıcın 4850'ye boostluyor. 150 onermemın sebebı stabılıteyı garantıye almaktı. Guc degerlerını verdıgımden yuksek gırmenın faydası yok cunku ıslemcı 130Wtan fazla guc cekmıyor.

Eski ayarda 170 W a kadar çekmişti ve 100 dereceye o şekilde dayanmıştı fakat çok uğraşmanın gerek olduğunu düşünmüyorum 130 W da 78 derece sabit serin şekilde bu performansta çalışması bence gayet yeterli. Tekrardan çok teşekkürler hocam.

Tamam problem yok, +200'e ayarladıgın ıcın 4850'ye boostluyor. 150 onermemın sebebı stabılıteyı garantıye almaktı. Guc degerlerını verdıgımden yuksek gırmenın faydası yok cunku ıslemcı 130Wtan fazla guc cekmıyor.
yüksek ihtimalle dediğiniz gibi hocam 500 ü 200 e çektiğimde hiçbir değişiklik olmadı.eski ayarda 170W çekip 100 dereceye uçuyordu şimdi max 130W çekip 78 derecede ve performasım gayet olması gerektiği gibi hocam. Elinize sağlık çok teşekkür ediyorum.

Tamam problem yok, +200'e ayarladıgın ıcın 4850'ye boostluyor. 150 onermemın sebebı stabılıteyı garantıye almaktı. Guc degerlerını verdıgımden yuksek gırmenın faydası yok cunku ıslemcı 130wtan fazla guc cekmıyor.

Hocam ayarlardan sonra ilk defa oyuna bugün girebildim. İşlemci tarafından cızırtılı sesler gelmeye başladı ve oyunlarda geriye atmalar yapıyor. Curve Optimizer'ı kapattım denedim düzelmedi. Core Boost'u düşürdüm düzelmedi. Güç ayarlarını sizin önerdiğiniz gibi tekrar ayarladım düzelmedi. Sesin kaynağı nedir ve bu donmaların nedeni sizce ne olabilir. Ne yapmak gerek ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı